Skip to content

Допомога невиліковним хворим: як у Дніпрі працює сучасне відділення паліативно-хоспісної допомоги

Допомога невиліковним хворим: як у Дніпрі працює сучасне відділення паліативно-хоспісної допомоги

У Дніпрі, на базі сучасно оснащеного відділення паліативно-хоспісної допомоги, яке розпочало свою роботу в новій будівлі у березні 2022 року, пацієнти з тяжкими невиліковними хворобами отримують медичну допомогу та психологічну підтримку. Цей заклад був створений 1 січня 2018 року, і з того часу надає необхідну допомогу тим, хто цього найбільше потребує, – передає «Наше Місто» з посиланням на ДніпроTV.

Хоспіс має три поверхи та розрахований на 60 пацієнтів, переважно з онкологічними захворюваннями на останніх стадіях та пацієнтів після інсульту, які потребують постійного догляду. На першому поверсі знаходяться палати, маніпуляційний кабінет, рентген-кабінет та лабораторія. Рентгенолог приходить раз на тиждень або за потребою, а лабораторія проводить необхідні аналізи для моніторингу стану пацієнтів.

Багато пацієнтів прибувають з місць активних бойових дій у критичному стані, часто без попередньої діагностики. Їхній фізичний та психологічний стан значно гірший, ніж у тих, хто проживає у відносно спокійних умовах.

Одним із пацієнтів є Володимир, житель Костянтинівки, Донецької області. Після двох років під обстрілами у рідному місті, він потрапив до Дніпра завдяки волонтерам. У місцевій лікарні лікарі виявили у Володимира рак гортані з метастазами в кістки. Від лютого 2024 року він перебуває у хоспісі, де отримує симптоматичну терапію. Щоб відволіктися від важких думок, Володимир займається плетінням шкарпеток – хобі, яке стало для нього справжнім порятунком.

«Я давно навчився в’язати, була робота така, що нічого робити було. Мені сподобалося», – розповідає Володимир.

Попри складні обставини, він знаходить втіху у своєму хобі та спілкуванні з іншими пацієнтами і персоналом.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як працює одне з найкраще оснащених відділень лікарні швидкої допомоги Дніпра (відео).

Читайте також: У Дніпрі працює унікальний реперфузійний центр, де 24/7 рятують пацієнтів з інфарктом міокарда.

Фото: ДніпроTV.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: