Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Куди піти у Дніпрі на День прапора

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Афиша Днепра Редакция "Наше Місто Дніпро"

Сьогодні, 23 серпня, День Державного Прапора в Україні. Віряни вшановують пам’ять святого мученика Луппа. До Нового року залишилося 130 днів. 23 серпня 2024 року — п’ятниця. 912-й день війни в Україні. Куди піти у Дніпрі сьогодні, дізнавались журналісти “Нашого Міста”.

Відкриття міні-виставки напередодні Дня Незалежності України

відбудеться відкриття міні-виставки “33 роки Незалежності: історія здобуття і творення”. Виставка присвячена ключовим подіям періоду відновлення незалежності нашої країни та досягненням українців у боротьбі за правове суспільство.

Де і коли: 14:00 Дніпропетровський національний історичний музей ім. Яворницького пр. Д. Яворницького, 16. Вхід вільний.

Театральна казка “Принцеса Турандот”

Джакомо Пуччіні. Театральна казка для дорослих в 3-х діях з одним антрактом, за мотивами однойменної п’єси Карло Гоцці. Прем’єра відбулася у 2013 році. Любов варта того, щоб втрачати голову! Принцеса Турандот, красуня з Піднебесної, ненавидить чоловіків. Мало того, що принцеса зневажає сильну стать, – вона ще і женихів відправляє на плаху, де безжальні кати рубають їм голови.

Але в один казковий день в Пекіні з’являється таємничий принц, який жаром своєї любові розтопить крижане серце принцеси.

Де і коли: 18:00 у Театрі опери та балету, просп. Дмитра Яворницького, 72-а, 100-450 грн

Тваринні інстинкти

Жанр: трилер на 1 дію. Вистава за пʼєсою «Звірині історії» американського драматурга світового рівня Дона Нігро, майстра гротеску, абсурду та іронії. Вистава грається при зачиненій завісі! Усі ми перебуваємо у психологічній пастці цивілізації.

Мама, няня або будь-хто інший з дитинства втовкмачували нам, що життя прекрасне, що людина прекрасна, що добро завжди перемагає зло, а «сірий вовк» ніколи тебе не вхопить. Та коли ми стикаємось з мерзенністю реальності, ми просто не віримо в неї… Цього не може бути… Мамам слід було навчати, що «сірий вовк» найчастіше зовсім поруч і виглядає точнісінько як ми з Вами!

Вітаємо Вас у нашій химерній гардеробній, де серед тисяч костюмів є істоти, які керуються своїми природними інстинктами!

Де і коли: 18:00 Дніпровський Академичний театр Драми і комедії, просп. Дмитра Яворницького, 97, 350-400 грн

️Межі досяжного

Більшу частину нашої історії ми могли лише спостерігати за дивовижним Всесвітом. Щоб досягти космосу, людству довелося винайти й удосконалити технологію, яка дозволяє подолати гравітаційне тяжіння Землі, врахувати всі виклики та небезпеки. 

Щоб ми змогли перетнути межі досяжного, потрібні надзвичайно потужні ракети з величезною кількістю палива. Проте як далеко ми можемо дійти, використовуючи сучасні технології? Чи зможемо ми коли-небудь досягти планет, що обертаються навколо інших зірок?

Відповіді на ці питання ви зможете знайти у мандрівці крізь минуле та у майбутні дослідження космосу під час перегляду фільму «Межі досяжного».

Де і коли: 15:00 у Планетарії, Крутогірний узвіз, 10, 170-320 грн

Свято до Дня Державного прапору у парках і скверах

На честь свят міські парки прикрасили прапорами та національною українською символікою:

  • Колонада парку ім.Т.Г. Шевченко;
  • водоспад «Поріг Ревучий» на Монастирському острові;
  • сквер Металургів;
  • парк Зелений Гай;
  • Молодіжний парк «Новокодацький»

Фото з відкритих джерел

Раніше ми розповідали, що філармонія Дніпра запрошує на сімейні концерти у Літній театр парка ім. Т. Шевченка

Категорія: Афіша, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: