Skip to content

Як у Дніпрі працює надсучасне нейрохірургічне відділення Клінічної міської лікарні №4

Як у Дніпрі працює надсучасне нейрохірургічне відділення Клінічної міської лікарні №4

1 серпня 2023 року в Клінічній міській лікарні №4 у Дніпрі відкрилося нове нейрохірургічне відділення, яке зосереджене на лікуванні складних нейрохірургічних травм, зокрема у військових. Від початку функціонування відділення лікарі виконують складні операції на нервовій системі та головному мозку, займаються краніопластикою, встановлюючи титанові пластини для відновлення пошкоджених кісток черепа, – пише «Наше Місто» з посиланням на ДніпроTV.

Свою роботу нейрохірургічне відділення почало з лікування поранених бійців. І наразі значна частина пацієнтів, приблизно 40% – військовослужбовці. Рятують життя захисникам висококваліфіковані фахівці, користуючись сучасним медичним обладнанням. Воно постійно оновлюється та доповнюється. За словами завідувача відділення та лікаря-нейрохірурга Ігоря Кирпа, нейрохірургія – спеціальність, яка дуже залежить від науково технічного прогресу. Тому відділення постійно отримує нове обладнання.

Ігор Кирпа, нейрохірург з багаторічним досвідом, став одним із ключових спеціалістів нового відділення. Він щодня проводить складні операції, зокрема на військових пацієнтах. Один з таких пацієнтів, Олександр, отримав важке поранення, через яке його рука втратила функціональність. Для відновлення рухової активності йому встановили спеціальний стимулятор, який дозволяє стимулювати нерви та сприяти їх відновленню.

Відділення постійно оновлюється новітнім обладнанням. З моменту відкриття було закуплено сучасні операційні столи, лампи, електрокоагулятори, електротрепан для проведення операцій на черепі, а також мікроскоп для нейрохірургічних втручань. Це обладнання дозволяє лікарям проводити високотехнологічні та безпечні операції, які значно підвищують шанси на успішне відновлення пацієнтів.

«Ми постійно отримуємо щось новеньке, тому що відділення нове. Воно будувалося з нуля – це ми не прийшли сюди після когось, до вже закупленого обладнання. Тож спочатку ми закупили суперсучасний операційний стіл, операційні лампи, електрокоагуляцію, електротрипан для проведення операцій на черепах для того, аби швидко та безпечно виконувати трепанацію», – розповідає лікар Ігор Кирпа.

Відділення продовжує розвиватися, і лікарі сподіваються на подальше вдосконалення обладнання, зокрема на можливість використовувати новітні системи нейромоніторингу та нейронавігації.

Незважаючи на складні умови та близькість до фронту, Дніпро продовжує розвивати медичну інфраструктуру, забезпечуючи надання високоякісної допомоги як військовим, так і цивільним пацієнтам.

Нагадаємо, раніше ми писали: До 5-6 операцій на день без вихідних: історія лікаря-травматолога з Дніпра.

Читайте також:  у Дніпрі працює унікальний реперфузійний центр, де 24/7 рятують пацієнтів з інфарктом міокарда.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: