Skip to content

ОФІЦІЙНО Сесія міськради Дніпра:  навчальний рік по-новому у дитсадках та 1,8 млрд на підтримку ЗСУ

Михайло Чернов

В Дніпрі відбулася 54-та чергова сесія міської ради. На початку роботи депутати за доброю традиції привітали медиків, які щодня рятують життя та здоров’я мешканців міста та військовослужбовців, що проходять лікування у медичних заклада Дніпра. Нагороди від громади лікарям та медпрацівникам вручив секретар міської ради Олександр Санжара, який головував під час сесії.

Олександр Санжара вручив нагороди лікарям Дніпра

Під час засідання депутати розглянули комплекс фінансово-бюджетних питань, внесли потрібні коригування до програм розвитку міського господарства, розглянули питання комунальної власності, ухвалили рішення з організаційних та кадрових питань.

Дніпро є одним з міст-лідерів в Україні за рівнем допомоги ЗСУ, наголосив  Олександр Санжара. Міська влада з початку року вже спрямували майже мільярд гривень прямої допомоги ЗСУ, непряма допомога сягнула 1,8 млрд грн.

– Ми допомагаємо Збройним сила максимально. Своїми податками платимо за те, щоб наші воїни отримували потрібні БПЛА, авто, бетонні споруди, фортифікації, прямі субвенції, – зазначив секретар міської ради

Серед іншого лише на закупівлі БПЛА та засобів РЕБ для захисників місто спрямувало вже 243 млн грн, на транспортні засоби та потреби військових у транспортуванні  – 115 млн грн, бетонні вироби та фортифікаційні споруди  – 114 млн грн, телекомунікаційне та навігаційне обладнання – майже 29 млн грн. Субвенції Силам оборони, які місто спрямовує  бюджетам інших рівнів, склали 178 млн грн. Також майже 275 млн грн спрямовано на ліквідацію наслідків ворожих ударів, від яких регулярно потерпало наше місто

Навчальний рік – з акцентом на безпеку дітей. Серед важливих рішень, які ухвалили під час сесії – організація освітнього процесу в закладах дошкільної освіти, підпорядкованих департаменту гуманітарної політики  міської ради. Починаючи з 2 вересня навчання в дитсадках буде організовано за змішаним режимом, в очній та дистанційній формі, за умови наявності найпростішого укриття з урахуванням відповідних вимог.

Олена Яковенко

Прогнозно з початком нового навчального року в дошкільних закладах Дніпра розпочнуть заняття близько 20 тис.дітей,  пояснює Олена Яковенко, начальник управління освіти Департаменту гуманітарної політики міськради. Діти займатимуться як очно, так і дистанційно – залежно від того, чи є в садочку укриття.

Для того, щоб більше дітей мали змогу відвідувати колективи, займатися та спілкуватися очно,  дітям та вихователям зможуть перебувати у приміщеннях тих дитсадках, де вже облаштовані укриття. При цьому діти залишаються  у складі свого звичного закладу, зі своїми вихователями.  Інформацію про таку можливість, а також адреси дитсадків з укриттями, де можна займатися, наразі вже активно повідомляють батькам.

Загалом такою можливістю зможуть скористатися  вихованці 44 дитячих садочків, де поки немає укриттів. Крім того, вихованці ще п’яти дитсадків  на час повітряних тривог  зможуть користуватися укриттями в сусідніх школах та ін.закладах.

Загалом до кінця календарного року  будуть облаштовані укриття вже у 100 дитячих садочках Дніпра, повідомила Олена Яковенко.

Також під час сесії депутати ухвалили низку рішень, якими увічнили імена українських героїв на мапі міста. Зокрема, в Дніпрі з’явиться сквер на честь Назара Боровицького – Героя України, майора (посмертно) ГУР МО, який брав участь у обороні Маріуполя. Ім’ям військового назовуть зелену зону біля буд. № 70 по вул. М.Грушевського. Назар Боровицький служив в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони, виконував важливі місії під час захисту Маріуполя, здійснив кілька польотів в оточене ворогом місто, до захисників Азовсталі. Загинув від ворожого удару під час польоту для здійснення рятувальної операції  у квітні 2022 р.

Крім того, зелена зона по пр.Героїв у районі буд. №№ 32, 40 носитиме назву “Сквер Євгенія Єніна”. Він народився в Дніпрі, служив в СБУ та Службі зовнішньої розвідки, працював на дипломатичній службі, в Генпрокуратурі та МВС. Був представником  України у справах проти рф, які розглядає Міжнародний суд ООН. Обіймав посаду першого заступника міністра внутрішніх справ Трагічно загинув в січні 2023 р. разом з керівником МВС Денисом Монастирським та посадовцями під час аварії гелікоптера в Київській області.

Фото міської ради Дніпра

Категорія: Влада, Влада, Новини Дніпра, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: