Site icon Наше Місто

Сльози людей на звільнених територіях та емоції військових: історія 233-го дніпровського батальйону

Сльози людей на звільнених територіях та емоції військових: історія 233-го дніпровського батальйону

У перші дні повномасштабного вторгнення формуються загони тероборони. Перший заклик до містян об’єднуватись на захист Дніпра від можливої окупації лунає вже 24 лютого 2022 року. Головна місія, як тоді вважалося – патрулювання міста. Вже на початку березня стає зрозумілим, що колони ворожої техніки до Дніпра не зайдуть, але потреба в тероборонцях лишається. Вже у складі Збройних сил вони захищають суверенітет та незалежність держави. Журналісти «Нашого Міста» зустрілися із командирами одного із підрозділів ТрО ЗСУ – 233-го батальйону 128 бригади, щоб дізнатись історію тих, хто боронить Дніпро та країну на передніх рубежах.

Роман Парханов – заступник командира 233-го батальйону. До початку повномасштабного вторгнення безпосереднього відношення до Збройних сил не мав. У Дніпрі він розвивав свій бізнес, мав міжнародних партнерів у підприємницькій справі, особисте життя склалося. Але 24 лютого розділило життя Романа на «до» та «після».

Пряма загроза окупації Дніпра вже не нависала над містом. Проте тероборонці проходять вишколи як військові. 233-й бат направляють на Сіверський напрямок. Саме там відбулось перше боєзіткнення. Були втрати, були сльози. Хлопці, які звикли до мирного життя, боронять країну вже як військові.

Найбільш емоційним у перші місяці війни був Харківський контрнаступ. Роман Парханов згадує, що особливі емоції викликало спілкування з місцевими мешканцями.

Харківський контрнаступ, деокупація Херсону золотими літерами вписані у сучасну українську історію. Проте ворог продовжував тероризувати українців, не покинув кордони держави. Попереду – важкі місяці на Донбасі, Харківщині, Херсонщині, Запорізькому напрямку.

Війна в Україні триває. Ворог не полишає нашу землю. Військовики продовжують давати відсіч окупанту. А тому історія 233-го батальйону продовжується. 

Докладніше – у нашому відео.

Нагадаємо, раніше ми писали: Якути по рознарядці та десятиденний запой: про що полонені рф розповідають дніпровським оборонцям.

Читайте також: Початок війни зустрів в операційній: історія хірурга Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Дніпра.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version