Skip to content

Прогнозів немає, є тільки сценарії: Борис Філатов про підготовку Дніпра до зими

Прогнозів немає, є тільки сценарії: Борис Філатов про підготовку Дніпра до зими

Міський голова Дніпра Борис Філатов в ефірі програми «Васильївський острів» на 11 каналі розповів про підготовку до опалювального сезону, пише «Наше місто».

За його словами, наразі неможливо дати точний прогноз щодо розвитку ситуації не лише в Дніпрі, а й в Україні в цілому. Міська влада намагається прорахувати всі сценарії.

«Перше, втримати систему мільйонного міста на генераторах це не можливо. Наразі місто придбало і за кошти, і нам надали наші донори десь близько 300 генераторів. Але вони можуть працювати та підтримувати систему тільки в критичні години. Це неможливо цілодобово, тому що ніхто не рахував вартість цієї електроенергії , яка на електрогенераторах в десятки разів дорожча ніж електроенергія, яка вироблена з інших видів палива. По-друге, наприклад, якщо рахувати на повну потужність, то це 30 тон дизельного пального на годину на місто. По-третє, генератори потрібно обслуговувати – це масла, фільтра. У нас немає стільки людей, які можуть зараз в умовах мобілізації і в відсутності нормального бронювання для працівників критичної інфраструктури обслугуватися тільки генератори», – розповів  Борис Філатов.

Наразі у Дніпрі зробили реконструкцію 29 котлів, поставили 50 нових насосів.

Раніше ми писали, мер Дніпра розповів, що деякі насосні станції не можуть працювати від генераторів. Адже існують такі водозабірні та насосні станції, які не здатні «підняти» навіть надпотужні дизельні генератори. Це під силу лише величезним газовим станціям, що коштують захмарні суми і на ринку їх так просто не купити.

Також ми писали, на вулиці Олександра Данченка, біля будинків з номерами 26, 28 та 30, повністю замінюють старі теплові мережі.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: