Site icon Наше Місто

Чому велосипед поки ще не транспорт у Дніпрі

велосипедисти у Дніпрі

Колишній спортсмен, дніпрянин Андрій Плеханов щодня їздить тренуватися на велодоріжку вздовж Набережної на житловому масиві Перемога, яку вважають однією з найкращих в Україні, пише “Наше місто”.

Андрій Плеханов. Фото: НМ

Більше я не знаю у Дніпрі добрих велодоріжок, – каже він. – Є такі, що вже затерлися чи на них паркують авто. До велодоріжки на Перемозі питань немає, але вона теж обмежена – чотири кілометри від Інфізу до третьої Перемоги. Є шматочок велодоріжки біля парку Шевченка.

Чоловік каже, що вважати велосипед транспортом у Дніпрі не можна. Поки він лише розвага чи захоплення: велодоріжок мало, а по дорогам їздити дуже небезпечно.

Велодоріжка на Перемозі. Фото: Валерій Кравченко

Якщо це транспорт, то повинна бути можливість без проблем доїхати на велосипеді у будь-який куточок Дніпра, – каже Андрій Плеханов. – Поки такого немає, але велорух у нас розвивається і зараз дуже багато людей катаються, у порівнянні з минулими часами. Особливо багато людей на велосипедах у вихідні. Попри відсутність велоінфраструктури ті, хто бажає, знаходять можливість кататися.

Він – велосипедист з багаторічним стажем та досвідом їзди на двоколісному в інших містах світу. Однією з найкращих Андрій вважає велоінфраструктуру Барселони (Іспанія).

Там велодоріжки відокремлені від дороги бордюром чи розташовані вздовж тротуару, є навіть світлофори для велосипедистів, – згадує Андрій.

Самокати дуже популярні у Дніпрі. Фото: Валерій Кравченко

Він мріє, що колись найкращу у Дніпрі велодоріжку на Перемозі об’єднають з Центральним мостом, житловими масивами Сонячний і Придніпровський та Південним мостом. Тоді утвориться коло у 25 кілометрів. 

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україні самокати визнали транспортними засобами: що це означає.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version