Skip to content

У Дніпрі задля безпеки дітей цьогоріч оновлять понад 70 аварійних майданчиків

У Дніпрі задля безпеки дітей цьогоріч оновлять понад 70 аварійних майданчиків

Цього року у Дніпрі планують оновити понад 70 дитячих майданчиків. Вже скоро дітлахи зможуть насолоджуватися новими гойдалками та безпечним покриттям на дитячому майданчику за адресою вул. Ярослава Мудрого, 20 у Дніпрі. Як проходять роботи перевірив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько, який 15 серпня є черговим по місту, пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Особливо оновленню на вулиці Ярослава Мудрого рада Олена, мама дворічної дівчинки, яка вже з нетерпінням чекає на нові розваги

«Всі майданчики навколо — це спортивні та тренажерні. В нас тут більше немає дитячого майданчика, тому я дуже зацікавлена в тому, аби цей привели до ладу. Слідкуємо за процесом ремонту і потім будемо його випробовувати. Дуже задоволена, що тут буде покриття, а не пісок, бо дитина часто падає. Отже  вона не буде травмуватися та не буде брудною після цього», – розповідає місцева мешканка Олена Ковбиш.

На вулиці Ярослава Мудрого, 20, активно тривають роботи. На майданчику вже винесли пісочницю, встановили новий ігровий комплекс і лавки для сидіння.

За словами заступниці директора КП «Розвиток територій міста» Дніпровської міськради Віолетти Путілової, підрядники завершили трамбування основи для укладання гумового покриття, площа якого становитиме понад 100 кв.м. Після цього розпочнеться встановлення гойдалки-балансиру, відремонтованої каруселі, пружинної гойдалки та звичайних гойдалок.

Більш ніж 70 аварійних майданчиків відремонтують цьогоріч у Дніпрі.

«Через те, що майданчик не знаходився на балансі міста, його останній час ремонтували самі батьки. Влаштовували суботники та навіть змайстрували маленький будиночок для дітей. Проте, у минулому році вони звернулися до міської влади з проханням провести оновлення елементів та зробити їх безпечними. Ми розпочали процедуру взяття елементів на баланс КП «Розвиток територій міста», після цього наші спеціалісти оглянули майданчик та, враховуючи його жахливий стан, одразу внесли  до переліку об’єктів, які відремонтують у 2024 році», – зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько, який 15 серпня є черговим по місту. 

Одночасно з облаштуванням дитячого майданчика на вул. Савкіна, 6, триває укладання гумового покриття. Загалом у місті реконструюється 12 таких об’єктів. З початку року вже відремонтовано 18 дитячих майданчиків.

Окрім того, місто дбає про активне дозвілля людей поважного віку: черговий по місту перевірив, як проходять заняття з пілатесу для учасників Університету третього віку, які стартували у травні.

Лідія Євгенівна займається пілатесом вже рік, останні 3 місяці відвідує заняття саме в УТВ. Жінка впевнена, що ці тренування не для лінивих, адже всі вправи енергійні, хоч і підлаштовані під людей елегантного віку. 

«Кожного тренування я дуже чекаю, а потім лечу сюди, як на крилах. Я отримую неймовірне задоволення від тренування та від спілкування з нашою тренеркою. За період моїх тренувань в мене підтягнулась шкіра на руках, я тепер маю біцепси. Я відчуваю, що мій фізичний стан тепер на висоті. Покращився також і емоційний стан. Це підіймає дух, і з’являється жага до життя», – розповідає учасниця УТВ Лідія Борисенко.

Пані Аеліта викладає пілатес декілька років. Проводила заняття для різних вікових категорій, але говорить, що найбільше віддачі та бажання тренуватися бачить саме в людях золотого віку.

«Я ніколи не стою спиною до своїх учнів. Завжди до них лицем, аби контролювати правильність виконання вправ, аби вони робили все добре і не нашкодили собі, виконавши якусь вправу неправильно. Особливо важливо під час тренувань правильно дихати, теж розповідаю їм про це. Мені часто говорять, що після тренувань у когось тиск стабілізувався, в когось коліна перестали боліти. І я знаю, що це дійсно так, адже перевірила це  на собі», – говорить тренерка з пілатесу Аеліта Авраменко.

Заняття відбуваються двічі на тиждень у парку Новокодацький. 

«Ми хотіли ввести щось новеньке, тож питали в наших учасників про їхні побажання. І ось весною ми розпочали набір на пілатес з елементами йоги. Вони всі на запалі, задоволені і вже питають, чи будуть відкривати ще локації для тренувань. Також ми вже обговорили, що незабаром погода буде прохолодною, тож заняття плануємо переносити до приміщення. Учасники цьому дуже зраділи, бо планують ходити на тренування в будь-яку пору року», – зазначив черговий по місту Артем Нідєлько.

Університет третього віку пропонує різноманітні безкоштовні заняття для своїх понад 16 тисяч слухачів, серед яких понад тисяча внутрішньо переміщених осіб. Крім спортивних активностей (черлідинг, оздоровча зарядка, танці тощо), УТВ організовує лекції та практикуми з психології, права, здорового способу життя, мов та комп’ютерної грамотності. За рік до університету долучається понад 800 нових студентів.

Нагадаємо, що проєкт «Університет третього віку» запрацював у Дніпрі з 2016 року за ініціативи міського голови Дніпра Бориса Філатова. До нього можуть доєднатися жінки віком від 55 років та чоловіки від 60 років. Для цього на вул. Старокозацьку, 40-Б потрібно принести заяву з пред’явленням оригіналів та копії паспорта, пенсійного посвідчення (за наявності), ідентифікаційного номеру та довідки ВПО (у випадку з внутрішньо переміщеними особами).

Нагадаємо, раніше ми писали: Якісне опалення у Дніпрі: будинок на просп. Науки перепідключили до теплових мереж міста.

Читайте також: У Дніпрі міська «Служба підтримки сім’ї» допомагає родинам під час розлучення знайти компроміс щодо виховання дитини.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: