Site icon Наше Місто

Пристрої-вампіри: які побутові прилади варто відключати від мережі

Устройства-вампиры: какие бытовые приборы стоит отключать от сети

Щоб суттєво зменшити споживання електроенергії, варто уважно оглянути всі розетки та подовжувачі у вашому домі. Особливу увагу слід приділити приладам, які навіть у вимкненому стані продовжують споживати електроенергію. Експерти радять повністю відключати від мережі певні прилади, щоб уникнути непотрібних витрат. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на gloss.ua.

Які прилади потрібно повністю відключати від мережі

До категорії найбільш енергоємних приладів в домогосподарствах традиційно відносять побутову техніку, таку як пральні та посудомийні машини, сушарки для білизни, телевізори і мікрохвильові печі. Крім того, комп’ютерні монітори, принтери та навіть кавоварки також є значними споживачами електроенергії.

Чому вони продовжують споживати електроенергію

Може виникнути запитання, чому саме посудомийні та пральні машини, а також інші прилади, яким потрібна гаряча вода, так сильно впливають на рахунки за електроенергію, навіть коли ними не користуються. Справа в тому, що для того, щоб бути готовими миттєво нагріти воду за потреби, ці прилади постійно споживають невелику кількість електроенергії. Навіть якщо ви вимкнули дисплей, прилад продовжує працювати в режимі очікування, підтримуючи готовність до роботи. Це стосується всіх приладів, підключених до розетки: комп’ютерів, телевізорів, зарядних пристроїв. Навіть у сплячому режимі вони споживають електроенергію. Щоб повністю відключити прилад від мережі та припинити будь-яке споживання електроенергії, необхідно витягнути вилку з розетки.

Які прилади ніколи не слід вимикати

Хоча холодильники з морозильною камерою споживають значну частину електроенергії (близько 12%), відключати їх перед від’їздом у відпустку не рекомендується. Це може призвести до повного розморожування приладу та появи неприємних запахів у приміщенні.

Як вимикати прилади з підключенням у важкодоступних місцях

Резервні економайзери або енергозберігаючі вилки працюють із пультами дистанційного керування. Пристрій блокує подачу електроенергії через розетку до приладу. Тому вони зручні, якщо ваші розетки знаходяться у важкодоступних місцях.

Раніше ми писали, які прилади споживають найбільше електроенергії.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version