Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Канатна дорога в Дніпрі: чи є шанс на друге життя

Канатна дорога в Дніпрі: стало відомо, де знаходиться кабінка, що возила людей на пляж

Дніпро – місто сміливих і нестандартних технічних рішень. Одним із них за правом вважається канатна дорога на Монастирський острів. Раніше на острів можна було потрапити не тільки мостом із набережної, а ще й за допомогою підвісної дороги. Диво техніки обожнювали і діти, і дорослі. З кабінки можна було по-новому побачити Січеславську набережну та мальовничі краєвиди острова. Канатна дорога Дніпра: чи є шанс на друге життя – в матеріалі «Наше місто».

Канатна дорога, або як її називали в побуті – “канатка”, розпочала своє існування понад півстоліття тому. 1968 року керівництво республіки ухвалило рішення урізноманітнити дозвілля жителів нашого, тоді ще закритого міста, підвісною дорогою. Вона була створена з метою з’єднати “Велику землю” з островом. Її протяжність становила 717 метрів, а поруч знаходився оглядовий майданчик.

Канатна дорога пропрацювала понад 40 років, але наприкінці 90-х вона зупинилася. Як і багато інших популярних об’єктів тих часів, канатка опинилася в непростому становищі і шукала нового власника.

Складно сказати, чи зможуть жителі Дніпра ще коли-небудь покататися на канатці, або ж настане день, коли конструкцію розберуть остаточно. Проте у своєму нинішньому вигляді вона точно не схожа на ту канатну дорогу, що тішила дітей минулого століття, даруючи їм захват від прогулянки, що летить.

Раніше ми писали, як арка Мерефо-Херсонського мосту опинилась на схилі Монастирського острова.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: