Skip to content

У Дніпрі лікарі розповіли, як вберегтися від нового штаму коронавірусу FLiRT

Ксенія Куземко

Новий штам корона вірусу «FLiRT»

Незважаючи на те, що з моменту початку пандемії коронавірусу минуло кілька років, вірус не полишає спроб адаптуватися. У липні цього року в Україні було зафіксовано перші випадки нового субваріанту “Флірт“, що є підваріантом Омікрону. Як вберегти себе та чи врятує вакцинація – читайте в матеріалі «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Це нагадує нам, що загроза COVID-19 ще не минула. Вакцинація продовжує бути найнадійнішим захистом від захворювання та його тяжких наслідків.

“Перехворіли всією сім’єю на щось дивне. Досі ніс закладений, але вже краще. Хворіли всі разом, потім я з чоловіком, а потім і старший. Може, це якийсь новий вірус був”, – розповіла дніпрянка Юлія.

Штам «FLiRT» вражає осіб з ослабленим імунітетом, не оминаючи навіть вакцинованих людей. Однак імунітет після вакцинації все ж знижує ризики появи ускладнень під час хвороби.

Всесвітня організація охорони здоров’я наразі здійснює моніторинг поширення нового штаму на рівні кожної країни, не надаючи поки детальної статистики. Медичні працівники Дніпра зазначають, що немає причин для паніки.

«Він має схожі клінічні прояви з типовими симптомами COVID-19: підвищення температури тіла, головний біль, слабкість, нежить, збільшення сльозовиділення та першіння в горлі», – повідомила лікарка-терапевтка Марина.

Лікування – таке ж, як і при COVID-19.

«Для швидкого одужання рекомендується дотримуватися постільного режиму та ізоляції. Необхідно забезпечити регулярне провітрювання приміщення та рясне пиття (до 3 літрів рідини на добу). За призначенням лікаря може бути додатково призначено прийом цинку та симптоматичну терапію», – зазначила лікарка.

Госпіталізація є необхідною лише для пацієнтів, які страждають на тяжкі форми захворювання.

Існуючі дослідження свідчать про те, що сучасні вакцини, зокрема бустерні дози, ефективно захищають від тяжкого перебігу COVID-19, однак не надають абсолютного захисту від зараження новими штамами вірусу.

Нагадуємо, вакцинуватися можна в пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря.

Раніше ми писали, інсульт «помолодшав» на 10-15 років: лікарі Дніпра розповіли, як розпізнати грізне захворювання.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: