Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Як у Дніпрі змінювався парк Глоби протягом десятиліть і чим живе сьогодні

Як у Дніпрі змінювався парк Глоби протягом десятиліть і чим живе сьогодні

Парк Глоби в Дніпрі — унікальне місце сили з багатою історією та незабутніми спогадами для дніпрян. Від затишного озера і літнього театру до парашутної вежі та ловлі коропів у вечірній тиші — парк зберігає історію багатьох поколінь. Зазирніть у минуле та дізнайтеся більше про цей культурний осередок нашого міста. Як змінювався парк протягом десятиліть і чим живе сьогодні — дивіться у сюжеті «Наше місто».

Для дніпрян парк Глоби є своїм унікальним місцем сили із загадковою історією. Майже у кожного дніпрянина місцевий парк асоціюється з дитинством. Він популярний, ймовірно, завдяки озеру, багатьом розважальним майданчикам для дорослих і дітей. Парк зберігає первісне планування, хоча багато що змінилося. Завдяки колекціонерам можна побачити, що було в ньому декілька десятиріч тому, і які люди там прогулювалися.

На світлинах того часу видно, що парк був густозасаджений деревами. Мав охайний та культурний вигляд. Працював літній театр та статуя Самсона з фонтаном.

Очевидці того часу розповідали, що у парку була парашутна вежа та павільйон, де грали в більярд. Також, що в озері тоді, водились коропи. А ловили їх пізно ввечері, бо так легше було втекти від міліції.

А У 1992 році парку було присвоєно ім’я запорізького козака Лазаря Глоби, а ще за 6 років парк набув нового статусу – “Центральний дитячий”, але, як і раніше, він слугує розвагам містян різного віку.

Старі світлини мають магічну властивість розкручувати час у зворотний бік. Іноді достатньо одного фото, щоб відкрився цілий історичний пласт.

Раніше ми писали, як упродовж століття змінювався найпопулярніший у Дніпрі маршрут трамваю.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: