Skip to content

У Дніпрі безкоштовно навчають керування різними дронами та тактики бою: як долучитись 

У Дніпрі безкоштовно навчають керування різними дронами та тактики бою: як долучитись

25-та окрема повітрянодесантна бригада ініціювала соціальний проєкт для молоді Дніпра. Це дводенний безкоштовний курс військової підготовки, який проводитимуть досвідчені інструктори. Учасники зможуть отримати знання та навички, максимально наближені до реальних бойових умов. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

«Цей інтенсивний дводенний курс охоплює широкий спектр військової підготовки: від тактичної медицини та бою до керування дронами. Ми спростили формат, щоб навчання відбувалося лише у вихідні та було доступним для всіх бажаючих. Перший день присвячений ознайомленню з військовою частиною та базовими навичками, а другий – практичним заняттям. Якщо після курсу ви відчуєте поклик служити, ми з радістю допоможемо вам інтегруватися в ЗСУ або нашу бригаду. Однак рішення залишається за вами, і ніхто не зобов’язує вас до подальшої служби», – розповів головний сержант 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади Віталій Пискун. 

У Дніпрі безкоштовно навчають керування різними дронами та тактики бою: як долучитись

Під час тренінгів усі учасники забезпечуються формою, проживанням та триразовим харчуванням.

Долучитися може кожна особа віком від 18 до 45 років. Це може бути як чоловік, так і жінка, бо в нас приблизно 20 % жінок керують БпЛА. Зробити це можна безпосередньо у місті Дніпрі у рекрутинговому центрі або ж дистанційно, зареєструвавшись через гугл-форму.

“Для участі у заході, який відбудеться 17-18 серпня, просимо вас зареєструватися онлайн або за телефоном 066-25-25-025. Після реєстрації з вами зв’яжуться для уточнення розміру форми та взуття, які будуть надані на час тренінгу, а також вашого віку та рівня фізичної підготовки. Ця інформація необхідна для того, щоб забезпечити вам належне спорядження та підібрати оптимальний режим навантажень. Заняття відбуватимуться двічі на місяць, а кількість учасників обмежена 60-ма особами. Для зручності учасників з Дніпра організовано трансфер комфортабельним автобусом”, – повідомив фотокореспондент служби зв’язків з громадськістю, старший солдат 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади Сергій Окішев.

У Дніпрі безкоштовно навчають керування різними дронами та тактики бою: як долучитись

Перший такий тренінг відбувся 27-28 липня. До нього долучився дніпрянин Микола Луців. Чоловік каже, враження — позитивні. 

«Побачив про цей курс з телеграм-каналу бригади і захотів спробувати. Бо подібні заняття вже ніде не проводять.  Я ніколи не служив, тому мені було дуже цікаво, як це відбувається у військовій частині. І після такого інтенсиву емоції просто-таки  зашкалювали. Це дало можливість доторкнутись до військової служби. Зазначу, що у мене ніколи не було мрії стати військовим і я ніколи не прагнув цього. Але  така ситуація склалась у нашій державі, що забажав долучитися. На жаль, у мене є обмеження по здоров’ю, які не дозволяють доєднатися до лав Сил оборони. Але попри обмеження, я вважаю, кожен має спробувати хоча б пройти подібний курс», — поділився пан Микола.

У Дніпрі безкоштовно навчають керування різними дронами та тактики бою: як долучитись

Раніше ми писали, Дніпро передав 14 РЕБів «КВЕРТУС» модифікації KRAKEN U, а ще сотню FPV-дронів та 11 зарядних станцій.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: