Skip to content

Вілкул виступив проти останніх перейменувань топонімів у Кривому Розі

Супрун Юлія

Олександр Вілкул

Голова Криворізької ради оборони Олександр Вілкул розкритикував останні перейменування вулиць міста рішенням Дніпропетровської обласної державної адміністрації №Р-314/0/3-24 від 26.07.2024 . Вони були зроблені  на власний розсуд, чим викликала зрозумілий резонанс у суспільстві. Про це пише “Наше місто”.

Коротко – я проти. Не розумію, навіщо це робити та як це вплине на консолідацію українського суспільства. Рішенням м’яко кажучи, дивної “комісії” з обласної державної адміністрації, перейменовано в Кривому Розі 135 топонімів. Думка ні керівництва міста, ні депутатського корпусу не враховувалася взагалі. Громадських слухань, а тим більше голосувань – не було, – написав у соцмережі Олександр Вілкул.

Також він додав, що керівництво Кривого Рогу не погоджується з таким трактуванням Закону “про деколонізацію”.

І якщо перейменування вулиць імені Бернарда Шоу, Трудових резервів, Лумумби, Драйзера та станції швидкісного трамвая “Будинок Рад” (яку треба було обов’язково перейменувати на “Міську раду”) хоча б не паплюжать історичну пам’ять нашого народу, то перейменування вулиць пов’язаних з Другою світової та Афганськими війнами вважаю, як і переважна більшість криворіжців, не доцільними і, більше того, такими, що завдають шкоди єднанню нашого суспільства перед ворогом, – пише Вілкул.

За словами Вілкула, зараз у керівництві Кривого Рогу вивчають, я виправити цю ситуацію, відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, міський голова Дніпра Борис Філатов, коментуючи рішення обласної влади, відмітив, що перейменування відбувалися без погодження з місцевим самоврядуванням

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: