Skip to content

Залишились лічені дні: у Дніпрі зробили важливу заяву щодо передачі показань електролічильника

Залишились лічені дні: у Дніпрі зробили важливу заяву щодо передачі показань електролічильника

Мешканцям Дніпра нагадують, що передавати показання лічильника потрібно за два дні до кінця місяця та по третє число наступного. Якщо споживачі не вклалися у ці терміни, обсяг споживання буде розраховано по-середньому, – передає «Наше Місто» з посиланням на прес-службу YASNO.

Кожного місяця оператор системи розподілу (ОСР) розраховує скільки кіловат∙годин спожив кожен клієнт. Для цього від попередніх показань лічильника віднімають поточні – це і буде обсяг споживання. Для тих, хто повідомляє показання регулярно та вчасно, обсяг визначається завжди чітко. А ось за відсутності актуальних даних лічильника може бути суттєва похибка. 

В такому разі оператор системи розподілу вимушений брати за основу показання, які були зафіксовані раніше, і виходячи з них розраховувати середньодобове споживання. Приміром, споживач взагалі не користувався електроенергією в помешканні протягом кількох тижнів, не передав показання, але йому нараховано обсяг, як і у минулі періоди. Таким чином обсяг визначений по середньому, а не по фактичному споживанню. 

На підставі даних про обсяг спожитої електроенергії, отриманих від системи обліку ресурсів, постачальник формує платіжний документ. Розрахунок суми до сплати здійснюється відповідно до чинного тарифу. Якщо ОСР надав постачальнику середнє споживання клієнта, то і сума до сплати може не відповідати очікуванням клієнта. 

Аби завжди мати коректний рахунок, потрібно передавати показання за два дні до кінця місяця та протягом трьох днів наступного. Зручно та швидко це можна зробити через онлайн-сервіси YASNO:

  • Особистий кабінет
  • мобільний застосунок
  • чат-боти YASNO-online у viber чи telegram
  • форму на сайті
  • на сторінці Facebook

Нагадаємо, раніше ми писали: Жінки у бізнесі: історії дніпрянок, які з нуля створили власну справу і досягли успіху.

Читайте також: У Дніпрі до кінця року планують встановити ще 12 сучасних зупинок громадського транспорту.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: