Skip to content

Не АНД, а Нижньодніпровський район: у Дніпрі місцеві мешканці обурені новим перейменуванням

Не АНД, а Нижнеднепровский район: в Днепре местные жители возмущены новым переименованием

Не АНД, а Нижньодніпровський район. Вулиць Каруни, Гіляровського та Богомаза у Дніпрі більше немає. Як дніпряни сприйняли нові назви вулиць та які аргументи наводять члени міської топонімічної комісії на підтримку своїх рішень – читайте в матеріалі «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Район на лівому березі Дніпра зазнав змін у назвах вулиць. Мешканці не розуміють, чому частину назви було відкинуто і чому місцева влада не брала участі в цьому процесі. Серед нових назв – вулиці Петра Полтави та Івана Нечуй-Левицького замість Богомаза та Каруни.

Процес декомунізації у Дніпрі розпочався у 2015 році та суттєво активізувався після 2022-го. За кілька років місто змінило назви понад 400 вулиць, провулків та інших об’єктів. Ці масштабні перетворення здійснювала спеціальна робоча група, однак останні рішення приймалися без її залучення. Деякі з нових назв викликали суспільний резонанс серед істориків та містян.

«Я теж здивувався ще більше, тому що, звертаючи увагу на любий моєму серцю житловий масив Тополя, я помітив дивну річ: бульвар Платонова прибрано, вулицю Паршина прибрано, а вулиця Панікахі і провулок Джинчарадзе залишились. Тобто, за якими критеріями? Тобто, якщо вже вирішили прибирати все, то я б це якось зрозумів. Але за якими критеріями вирішили діяти в цьому випадку – я вже не розумію», – розповів історик, очільник робочої групи міської топонімічної комісії Валентин Старостін.

Депутатський корпус Дніпровської міської ради  анонсує звернення до обласної державної адміністрації з проханням внести зміни щодо останнього перейменування вулиць, провулків, площ, а також мостів, скверів та парків. Всім дніпрянам, які не згодні з резонансним перейменуванням, пропонують звернутися до своїх районних адміністрацій.

Раніше ми писали, міськрада Дніпра обирає законні процедури, як це зупинити: Борис Філатов про останні перейменування.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: