Site icon Наше Місто

У Дніпрі на одній з вулиць зграя агресивних собак лякає перехожих та нападає на автівки

У Дніпрі на одній з вулиць зграя агресивних собак лякає перехожих та нападає на автівки

На вулиці Аудиторній у Дніпрі постійно бігає агресивна зграя безпритульних собак, які лякають перехожих та нападають на автівки. Місцеві жителі вже неодноразово стали свідками таких інцидентів. У соцмережах з’явилося відео, де видно, як собаки кидаються на машини. Подробиці дізнавалися журналісти ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

Ілона, яка живе неподалік, розповіла, що одного дня на її доньку Кіру теж напали чотирилапі. На щастя, дівчина не постраждала.

«Є люди, які годують тут… Вакцинують, можливо, каструють, тобто щеплення роблять, так. Але собаки все одно нападають і дуже часто. Є таке. І вони плодяться, плодяться, їх більше стає, і вони нікуди не діваються», – розповідає місцева жителька Ілона.

Інші мешканці також підтверджують наявність агресивної зграї. Поблизу підприємства, де, за словами мешканців, живуть агресивні собаки, вони поводилися спокійно. Місцеві жінки, які підгодовують їх, запевняють, що ці собаки абсолютно миролюбні та не залишають своєї території.

«Наші собаки нікуди не ходять. Ми годуємо собак, вони взагалі з цієї території не виходять», – зауважила місцева жителька Тетяна.

Працівники на стоянці неподалік також утримують собак задля охорони. Проте зазначають, що агресивні собаки зазвичай йдуть в компанії місцевої жінки, яка риється у смітниках.

«Провулок Альпійський, там 3 смітники. Вона (місцева мешканка – ред.) їх перериває, і біля неї вся зграя, всі собаки, які в окрузі, їх десь 12-13 штук, всі вискакують… А їй все одно, їй робили зауваження, тому що проїхати неможливо, вона створює аварійну ситуацію», – пояснює Ірина, що працює на стоянці неподалік.

Кінолог Євген Шміляк розповідає, що агресивна поведінка собак може бути викликана страхом або захистом своєї території. Найкращий спосіб уникнути нападу – не провокувати та не реагувати на тварин.

«Якщо ігнор не допомагає, є такий вуличний жест, якого бояться майже всі вуличні собаки – це зробити вигляд, ніби ти береш щось з землі. Коли ти це робиш, в більшості випадків собаки розбіжаться. Але якщо прямо по факту кидається, то виставляти руки, а краще те, що менш за все вам нанесе урон», – радить кінолог.

Для вирішення проблеми з безпритульними тваринами можна звертатися до Зооконтролю. Комунальне підприємство займається виловом, стерилізацією та вакцинацією собак і котів, проте повертає їх на місце після обробки.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі 75-річна жінка тримає у квартирі гусака в чоботях.

Читайте також: Пітон, удав та Маїсовий полоз: мешканка Дніпра тримає вдома 8 змій.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version