Site icon Наше Місто

У Дніпрі 75-річна жінка тримає у квартирі гусака в чоботях

У Дніпрі 75-річна жінка тримає у квартирі гусака в чоботях

У Дніпрі, на дев’ятому поверсі звичайної квартири в районі Сокіл, мешкає незвичайний домашній улюбленець — гусак на ім’я Гоша. Його господарка, 75-річна Галина, завела птаха навесні минулого року. Історію жінки та її домашнього улюбленця дізнавалися журналісти ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

«На долоньці сидів, десятиденний був… вдома він в мене у коробочці поки з ганчірочкою сидів, у мисочці плавав, а потім почав рости, рости і за 3 місяці вже дорослий хлопець», — згадує Галина.

Незважаючи на те, що живе у багатоквартирному будинку, гусак і його господарка швидко знайшли спільну мову. Галина розповідає, що Гоша перестав її боятися і повністю звик до життя в квартирі.

«Удвох живемо, удвох разом ми, тому він мене вже не лякається. Він лежить, я проходжу повз, він навіть вже не реагує на мене», – каже господарка квартирного гусака.

Галина спочатку намагалася годувати Гошу яйцями, молоком, творогом та сироваткою, але це не сподобалося птахові. Тому зараз він їсть тільки гречану кашу, персики, абрикоси, сливи, травку, картоплю сиру, капусту та огірки. Гоша спить на підлозі, застеленій килимами та простирадлами, у спеціальному ліжечку з сіном.

Гоша також є справжнім мандрівником. Він полюбляє їздити на дачу на машині, хоча в автобусі йому не дуже подобається.

«Якщо ми з ним разом їдемо на дачу, то ми можемо там і тиждень жити від поливу до поливу», — каже Галина.

Водій маршрутки, в якій одного разу їхали, спочатку обурився, але потім почав посміхатися та цікавитися незвичним пасажиром. Серед сусідів Гоша теж став популярним. Вони вважають його гарним охоронцем.

Влітку, щоб Гоша не обпік лапки на гарячому асфальті, Галина надягає йому спеціальні чобітки. Вони щодня гуляють по дві години, збираючи траву, яку потім їдять.

Галина зізнається, що іноді шкодує про своє рішення завести гусака, адже середній вік птаха складає від 18 до 20 років. Родичі також спочатку були дуже шоковані новому улюбленцю пані Галини, проте потім звикли.

Після прогулянки та спілкування з сусідами, Гоша повертається додому, де миє лапки, їсть свіжу травку та відпочиває.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як у Дніпрі віслюк, свинка та порося стали нерозлучними друзями.

Читайте також: Пітон, удав та Маїсовий полоз: мешканка Дніпра тримає вдома 8 змій.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version