Site icon Наше Місто

Від Гірничого інституту до сучасного університету: 125-річний шлях НТУ «Дніпровська політехніка»

Від Гірничого інституту до сучасного університету: 125-річний шлях НТУ «Дніпровська політехніка»

У 2024 році НТУ «Дніпровська політехніка» святкує своє 125-річчя – визначну подію в історії найстарішого університету Дніпра. Від самого заснування у 1899 році як Гірничий інститут, університет перетворився на провідний науково-освітній центр, що готує висококваліфікованих фахівців у різних галузях знань. НТУ «Дніпровська політехніка» продовжує розвиватися, вносячи вагомий вклад у підготовку майбутніх поколінь фахівців, пише «Наше місто».

Національний технічний університет “Дніпровська політехніка” має глибокі історичні корені, що сягають кінця XIX століття. Заснований як вищий навчальний заклад з міцною фундаментальною базою та широким спектром технічних дисциплін, університет мав на меті забезпечити промисловість висококваліфікованими інженерними кадрами. Будучи першим вишем у Дніпрі, “Політехніка” відіграла ключову роль у розвитку освіти та науки в регіоні, ставши колискою для багатьох інших навчальних та науково-дослідних закладів.

У 1912 році училище перетворилося на Гірничий інститут. Першим ректором став професор геології М. Й. Лебедєв. Новий заклад мав сучасну матеріально-технічну базу та об’єднував кілька факультетів. Викладацький склад інституту складався з видатних вчених, які заклали підґрунтя для подальшого розвитку вітчизняної науки. Згодом з інституту були виділені металургійний та хімічний інститути, що свідчить про його значний внесок у розвиток вищої освіти.

Буремні роки революції та війн не стали на заваді активній науковій та педагогічній діяльності. Інститут продовжував готувати фахівців для гірничої та металургійної промисловості, проводити прикладні дослідження, здійснювати наукові відкриття.

Сьогодні Університет працює над актуальними дослідженнями та розробками, релевантними сучасним глобальним трендам і викликам у геологорозвідувальній та гірничодобувній галузях на основі інновацій та високих технологій, інтеграції науки та бізнесу.

Раніше ми писали, скільки коштує навчання за контрактом в університетах Дніпра 2024.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version