Skip to content

У Дніпрі ніяких підготовок до виборів немає, – Борис Філатов

Борис Філатов про місцеві вибори 2025 - Наше Місто

За календарем місцеві вибори мали би пройти у жовтні 2025 року. Абсолютно невідомо, чи вони пройдуть, чи вони пройдуть саме в такі терміни. На запитання журналіста «РБК-Україна», чи є якась підготовка до виборів, якесь політичне життя у Дніпрі зараз, міський голова Борис Філатов відповів, що у місті «ніякої підготовки до виборів не ведеться», повідомляє «Наше місто».

«Мені дуже важко коментувати, чи є політична складова, чи хтось готується до виборів чи ні, тому що я завжди кажу: я маленький регіональний лідер, який сидить і займається суто справами територіальної громади і не замислюється про якісь високі емпіреї.

Я знову хочу повторити свою тезу: на жаль, зараз центральна влада, на мою думку, інституційно не сприймає місцеве самоврядування і не може зрозуміти, що місцеве самоврядування – це окрема гілка влади, яка в будь-якому випадку не є конкурентом центральної влади, не є політичним опонентом, це просто окрема гілка влади. І Україна – вона й сильна якраз ось цими горизонтальними зв’язками і сильна територіальними громадами», – сказав мер.

Борис Філатов додав, що «у Дніпрі ніяких підготовок до виборів немає».

«У нас дійсно до 24 лютого були якісь там політичні суперечки, але зі всіма своїми опонентами, після того як почалася війна, ми закопали сокиру війни. Є у нас одна фракція, яка намагається протистояти міському голові, але це виглядає навіть не дивно, а смішно, їх там сім чи вісім людей, і це більше не про політичну опозицію, а про дрібні пакощі.

Повертаючись до ситуації по країні, от, наприклад, у мене зараз лежить соціальне опитування. Його робила група “Рейтинг” на замовлення американського Міжнародного республіканського інституту. Є динаміка схвалення діяльності мера, діяльності місцевої влади, діяльності обласної державної військової адміністрації.

В порівнянні з 2023 роком, наприклад, схвалення діяльності обласних військових адміністрацій по всій країні впало від 50 до 30%. А всі мери залишилися в тих же самих показниках. Деякі мери підросли, наприклад, в Одесі, Труханов – від 44% до 53%. В Харкові – просто захмарна підтримка мера. В Чернівцях підросла підтримка мера. Я – в межах статистичної похибки, залишився в тих же самих показниках.

Найцікавіша цифра – 64% мешканців міста Чернігів вимагають повернути мера на його посаду. Я не хочу коментувати особисто пана Атрошенка, він мені не друг, але я кажу завжди про тенденції та інституції. Потрібно просто не чіпати місцеве самоврядування, бо це не дасть нічого доброго ні державі, ні центральній владі, це дискредитує владу чи правоохоронні органи в очах людей. Про це каже соціологія, це ж не я вигадав», – сказав Борис Філатов.

Читайте також: Для Дніпра це 3,2 млрд. грн: Філатов про плани уряду забрати значну частину коштів з місцевих бюджетів у 2025 році.

Категорія: Відео, Війна, Влада, Новини Дніпра, Новини політики Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: