Skip to content

Ми готуємося до найскладніших сценаріїв: Борис Філатов про відключення світла, генератори і опалення

Міський голова Борис Філатов в інтерв’ю «РБК-Україна» заявив, що міська влада робить все від неї залежне, щоб підготуватися до складної зими 2024-2025

Міський голова Борис Філатов в інтерв’ю «РБК-Україна» заявив, що міська влада робить все від неї залежне, щоб підготуватися до складної зими 2024-2025. Проте далеко не все залежить від місцевої влади. В Укренерго офіційно не дають жодних прогнозів і не коментують ситуацію, бо ніхто не знає, які далі будуть обстріли, як буде працювати ППО і т.ін. Філатов вважає, що готуватись треба не до графіків відключень, а до графіків включень електроенергії, повідомляє «Наше місто».

Мер Дніпра висловив стурбованість нерозумінням деякими мешканцями міста складної ситуації, спричиненої постійними обстрілами та блекаутами. За його словами, багато хто не в змозі пов’язати між собою відсутність електроенергії, води та опалення, хоча ці процеси тісно взаємопов’язані.

“Люди не можуть зв’язати між собою відсутність електропостачання з відсутністю води та відсутністю опалення”, – наголосив Філатов. – “Але якщо немає електропостачання, тоді не працюють насоси. Якщо не працюють насоси, то немає води, а вода – це теплоносій, то немає опалення. Логічно”.

Міський голова також розвіяв ілюзію про те, що всі проблеми можна вирішити за допомогою генераторів.

“Є таке обладнання, яке неможливо втримати генераторами, якщо це не генератори з якимись просто колосальними мегаваттами”, – пояснив він. Крім того, Філатов зазначив, що місто зіштовхнулося з гострою нестачею дизельного палива для генераторів та кваліфікованих фахівців для їх обслуговування.

“Неможливо під час постійних обстрілів та блекаутів втримати на генераторах систему мільйонного міста”, – підкреслив Філатов. Він закликав українців усвідомити масштаби виклику та не звинувачувати у проблемах центральну або місцеву владу. Це вина винятково російських агресорів, які піддають Дніпро, як і решту міст України, постійним обстрілам.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі в котельнях встановлюють резервні генератори, які передала Японія.

Категорія: Відео, Війна, Влада, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: