Site icon Наше Місто

Вони перемогли гепатит: реальні історії тих, хто одужав

Історії людей, що перемогли гепатит

Гепатит – це не просто діагноз, це битва. Це боротьба за здоров’я, за якість життя, за майбутнє. І багато людей цю битву вже виграли. Їхні історії оприлюднила ГО BCD , пише “Наше місто”.

Лікарі радили готуватися до найгіршого: історія Дмитра

Дмитро – колишній наркозалежний, який знає про ризик інфікування гепатитом С не з чуток. Він сам зіткнувся з цією страшною хворобою у 90-ті роки, коли вживання наркотиків було поширеним явищем. Поборовши залежність, Дмитро вирішив присвятити своє життя допомозі іншим. 

За словами Дмитра, випадковий аналіз крові перевернув його життя з ніг на голову.

Дмитро подолав гепатит С

-Лікарі поставили мені жахливий діагноз: гепатит С, – згадує Дмитро. – Прогноз був невтішний: мені залишалось жити лише два місяці життя.

Але Дмитро не збирався здаватися. Він розпочав боротьбу з хворобою, яка виснажувала його фізично та емоційно.

-Це був найскладніший період у моєму житті, – зізнається він. – Але я вірив, що маю шанс на одужання.

І його віра виправдалася. Дмитро подолав гепатит С, ставши живим доказом того, що навіть у найскладніших ситуаціях не можна втрачати надію. Цей досвід спонукав його створити фонд допомоги людям, які живуть з гепатитом С та іншими хронічними захворюваннями.

-Я хочу, щоб люди знали, що вони не самотні, – каже Дмитро. – Існує дієве лікування, яке може допомогти їм здолати хворобу та жити повноцінним життям.

Мама і син разом подолали гепатит С

Наталія в юності вживала наркотики, потрапила до в’язниці. Після звільнення на черговому медогляді дізналася, що у неї гепатит С. Згодом у жінки народився син Максим. За рекомендаціями лікарів, хлопчик ріс на штучному вигодовуванні. З цієї причини після року у нього почалися проблеми з підшлунковою. До трьох років він часто потрапляв до лікарні. В один з таких прийомів йому взяли аналіз на маркери гепатитів. Матусі повідомили, що у дитини є антитіла до гепатиту C. 

Наталія та Максим пройшли курс лікування від гепатиту C

-Через якийсь час повторний аналіз і діагноз підтверджується! Я вже не пам’ятаю, як я це пережила! Дякую моїм друзям, які завжди були поруч. Серед мого оточення було дуже багато людей, у яких був цей діагноз і багато лікувалися інтерфероном. Я бачила, як це важко, багато хто лисів, не спав, були навіть такі, які не витримували до кінця курсу.

Тому Наталія тягнула з лікуванням. Жінка шукала можливості, але ніхто не хотів братися за лікування дитини, якій ще не виповнилося 12 років. 

-Ніколи не забуду радість від повідомлення, яке я отримала від лікаря. Він запропонував узяти Максима на безкоштовну програму по лікуванню гепатиту C, з повним медичним супроводом, яке буде здійснювати одна з найбільш кваліфікованих дитячих інфекціоністів в Україні. 

Наталія та Максим пройшли курс лікування від гепатиту C. Тепер вони повністю здорові від цієї недуги. 

-Я, як мама, звичайно більше радію за мого сина, адже він і гадки не мав, що це таке й чим це може обернутися у майбутньому. Усім, хто прочитає мою історію, я бажаю не хворіти й пам’ятати, що немає такої ситуації, з якої не можна знайти вихід.

Страшна новина після весілля та боротьба з гепатитом С

Віка та її коханий чоловік уклали шлюб. Щасливе подружжя мріяло про малюка. Але з цим виникли деякі проблеми. Молодята вирішили пройти обстеження, здали всі необхідні аналізи, результати їх шокували.

Віка дізналася про діагноз після весілля

-У чоловіка все гаразд. У меня діагноз: хронічний вірусний гепатит C. – каже Вікторія. –  Розгубленість, страх, розчарування,невизначеність-ціла палітра почуттів та переживань. Що з цим робити?

Однак Віка не здалася. З мужністю, за підтримки коханого чоловіка, вона розпочала курс лікування, щиро вірячи у силу медицини. Її стійкість та віра у щасливе майбутнє виявилися не марними.

– По закінченню курсу – довгоочікуваний результат… Я – здорова! Ще раз хочу сказати щирі слова вдячності лікарям за чуйність та професіоналізм. Ви допомагаєте людям не тільки позбутися хвороби (якої всі бояться), але й даєте впевненість в майбутньому, в якому здійснюються всі наші мрії. 

20 років з гепатитом С: Євген розповів про свою перемогу

Євген пережив жах діагнозу “гепатит В і С” майже 20 років тому. Коли лікарі прогнозували йому похмуре майбутнє, він не здався. Замість цього чоловік мужньо боровся з хворобою, чекаючи на нові методи лікування. 

Євген пережив жах діагнозу “гепатит В і С” майже 20 років тому.

-Аналізи були жахливі, мене хотіли госпіталізувати до реанімації, – згадує Євген ті часи. – На той час майже не було лікування, лікарі лише радили дотримуватися дієти та сподіватися на краще.

Чоловік так і вчинив. Його зусилля не були марними. У 2020 році, завдяки сучасним противірусним препаратам, він здолав гепатит С.

-Нарешті в Україну прийшло ефективне лікування, і я позбувся вірусу, – з радістю ділиться Євген. – Хочу закликати всіх людей регулярно здавати аналізи та не боятися звертатися до лікарів. Гепатит С – це не вирок, його можна перемогти!

Протягом двох десятиліть Євген жив з постійною загрозою прогресування хвороби. Він став живим свідченням того, як важливо не втрачати віру та вчасно звертатися за допомогою.

Гепатит С лікують за допомогою тривалої противірусної терапії. 80% людей, що проходять таке лікування, одужують.  

Фото: Громадська організація BCD, колаж: НМ.

Читатйте також: Сонце у соняхах: під Дніпром зафіксували неймовірний захід сонця.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version