Site icon Наше Місто

В Дніпрі жінок-ВПО запрошують отримати будівельні професії: як долучитися

В нашому місті стартує проект, завдяки якому жінки та дівчата з числа ВПО зможуть отримати затребувану професію та працювати у будівельній сфері. 

Будівельна галузь в Дніпрі та області  зараз відчуває гострий дефіцит кадрів через мобілізацію чоловіків та відчутний виїзд людей. При цьому підприємства та компанії пропонують достатньо привабливі зарплати, про що свідчить аналіз ринку праці.

Тетяна Янушкеич

– Є високий попит на фахівців  будівельних спеціальностей, роботодавці пропонують високі зарплати, – зазначає Тетяна Янушкевич, керівниця Інспекції з питань праці та зайнятості населення міської ради Дніпра. 

Актуальний тренд сьогодення – чимало професій, які раніше вважалися суто “чоловічими”, опановують жінки та дівчата. В Дніпрі у вересні стартує навчання жінок та дівчат професіям, затребуваним у будівельній  галузі. В першу чергу таку можливість пропонують жінкам-ВПО, також вірогідно до навчання зможуть долучитися мешканки Дніпра, які втратили роботу під час повномасштабної війни.

Навчання пройде на базі Дніпровського вищого професійного училища будівництва (вулиця Богдана Хмельницького, 3А, лівий берег). Готувати будуть групи по 15 жінок та дівчат, курс навчання триватиме 3 місяці. 

Загалом в рамках проекту, який реалізується спільним зусиллям міської влади, навчального закладу та благодійного фонду  “Пліч-о-пліч” за підтримки міжнародних партнерів,  новий фах зможуть отримати 90 панянок. 

Перші групи жінок, які зможуть отримати спеціальності “Муляр-штукатурниця” та “Плиточниця”, розпочнуть навчання у вересні.  В навчальному закладі вони опанують корисні навички та зможуть працювати з сучасними матеріалами та будівельними технологіями.

Після завершення курсу учасниці навчання зможуть обрати роботодавців – компанії та підприємства, які пропонують найбільш привабливі заробітні плати, умови праці, соціальні пакети тощо, або розпочати власну справу: для усіх охочих жінок та дівчат в рамках проекту проведуть заняття щодо підприємницької діяльності.

Просто зараз усі охочі взяти участь у навчанні можуть звертатися за тел.Гарячої лінії:  066 389 02 05

Фото Володимира Федорищева

Читайте також У мерії Дніпра розповіли, як отримати ваучер на перенавчання у професійно-технічних училищах міста

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version