Skip to content

«Дніпро опікується всіма людьми. Це — наш обовʼязок», — Філатов про оновлення міських лікарень

«Дніпро опікується всіма людьми. Це — наш обовʼязок», — Філатов про оновлення міських лікарень

Дніпро активно оновлює медичні заклади, прагнучи створити комфортні умови для пацієнтів та персоналу. Так, у другій філії міської клінічної лікарні № 16 вперше за останні пів століття проводять модернізацію. Нещодавно завершено ремонт двох поверхів паліативно-хоспісного відділення, де надають допомогу невиліковним хворим старше 18 років. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу Дніпра.

«Попри виклики повномасштабної війни Дніпро продовжує розвивати медичний простір по всіх напрямах. Ми фіналізували ремонт і переобладнання хоспіса для людей, яким це конче необхідно. Це дуже потрібна медична послуга — не тільки для мешканців Дніпра, а й для ВПО. Дніпро опікується всіма людьми. Це — наш обов’язок», — зазначив мер Дніпра Борис Філатов.

В палатах лікарні замінили меблі на нові, встановили функціональні ліжка з протипролежневими матрацами, обладнали зручні санвузли. Також оновили фасад будівлі, замінили водостічну систему та ґанок.

Володимир до 2014 року мешкав у місті Брянка Луганської області, але після приходу російських окупантів був змушений покинути рідний дім. Нині чоловік один з тих, хто отримує необхідну допомогу у паліативно-хоспісному відділенні: «Ви мені повірте як біженцю, старій людині, 70 років. Мені приємно, як тут облаштовано все — постіль, піклування, лікування. Лікарі в нас найкращі. Купають, перевдягають. Я дуже задоволений».

Протягом останніх трьох років у другій філії міської клінічної лікарні № 16 активно проводяться роботи з модернізації. Бактеріологічна лабораторія була капітально відремонтована, встановили нова кисневу станцію, рентген-кабінет отримав оновлене обладнання. Центральне стерилізаційне відділення було оновлено та модернізовано. Наразі триває облаштування підйомника, який зробить доступ до будівлі стаціонару більш зручним для людей з обмеженими можливостями.

«Дуже позитивні зміни. Ремонти покращують умови не лише для пацієнтів, а й для персоналу. Зручно доглядати за хворими, зручно надавати медичну допомогу. І це підвищує ефективність цієї допомоги, а отже, сприяє одужанню пацієнтів», — наголошує медична директорка філії Лариса Колеснікова.

Раніше ми писали, Дніпро стає центром передової медицини: міська лікарня отримала найсучасніше обладнання.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: