Skip to content

Відключення електроенергії в Україні: де оформити кредит на сонячні панелі та вітроустановки

В Україні почали працювати фінансові програми для підвищення енергонезалежності споживачів, зокрема 0% кредитування громадян для придбання енергообладнання

В Україні запрацювали фінансові програми для підвищення енергонезалежності споживачів. Це допоможе забезпечити власну енергонезалежність українців, локальні потреби в генерації і в цілому енергетичну безпеку держави, повідомляє «Наше місто» з посиланням на Міненерго.

Пакет стимулів для розвитку розподіленої генерації:

  • Кредитування під 0% для фізичних осіб на придбання сонячних панелей, вітрових установок та систем накопичення енергії. Сума кредиту – до 480 тис. грн, термін – 10 років. Звертатися до “Приватбанку”, “Ощадбанку”, “Укргазбанку”, “Сенс Банку”, банку “Глобус”.
  • Програма “Доступні кредити 5-7-9” для ОСББ та ЖБК: кредити до 5 млн грн на 5 років під 7% річних на придбання та монтаж СЕС, інверторів, систем зберігання енергії тощо. Звертатися до одного з 46 банків-партнерів програми, зокрема “Ощадбанку”, “банку “Восток”, “Приватбанку”, “Сенс Банку”, “Укргазбанку”, “Глобусу”, “Скай Банку”.
  • Програма “ГрінДІМ”: компенсація до 70% вартості обладнання СЕС та/або теплових насосів для ОСББ та ЖБК. Максимальна сума компенсації: до 1 млн грн на СЕС, до 2 млн грн на тепловий насос, до 3 млн грн – за одночасного встановлення СЕС і теплового насоса. Звертатися до Фонду енергоефективності.
  • “Доступні кредити 5-7-9” для бізнесу: кредити до 150 млн грн на 10 років на придбання газотурбінних, газопоршневих чи біогазових генерувальних установок.
  • Кредити до 25 млн євро на 5-7 років для підприємств на енергопроєкти понад 150 млн грн від 19 найбільших банків України.
  • Спрощена регуляція: прискорене та спрощене будівництво та підключення до мереж об’єктів малої генерації.
  • Урядова “гаряча лінія” 15-49 “СТРУМ” для консультацій з питань енергетики, зокрема щодо альтернативних джерел енергії.

В Уряді наголошують, що ці програми роблять доступними альтернативні джерела енергії для українців, стимулюють розвиток розподіленої генерації та сприяють енергонезалежності України.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли: Відключення світла у Дніпрі: чи безпечно купувати м’ясо у спеку з вимкненого холодильника.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: