Skip to content

Прийшли сотні українців: у Львові проводжають в останню путь Ірину Фаріон

Прийшли сотні українців: у Львові проводжають в останню путь Ірину Фаріон

У Львові сьогодні, 22 липня, прощаються з видатною мовознавицею та громадською діячкою Іриною Фаріон, яка стала жертвою збройного нападу напередодні. Похорон зібрав сотні людей, які прийшли віддати останню шану, – пише «Наше Місто».

Прощання розпочалося о 14:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра та Павла. Тисячі українців принесли квіти і плакати з відомими цитатами Фаріон. Як повідомляють кореспонденти РБК-України, декілька осіб також принесли національні і червоно-чорні оунівські прапори. Присутні періодично вигукують патріотичні гасла: “Слава Україні”, “Героям слава”, “Слава Ірині Фаріон” і “Мова має значення”. Активісти тримають плакат із цитатою Фаріон: “Я не боюсь своєї смерті, бо такі як я своєю смертю не вмирають”.

Фото: ТСН.

Донька Фаріон підкреслила, що Україна втратила свою найвірнішу доньку, яка “боролася за українську мову навіть у найважчі часи”. Похоронять Ірину Фаріон на центральній алеї Личаківського цвинтаря, на полі №22, поруч з могилою Володимира Івасюка.

Нагадаємо, Ірина Фаріон загинула 19 липня внаслідок нападу біля свого дому у Львові. Невідомий стріляв їй у скроню. Після операції, проведеної в лікарні, Фаріон померла під апаратом ШВЛ. Правоохоронці кваліфікували справу як умисне вбивство і наразі встановлюють особу та місце перебування можливого нападника. Слідство розглядає кілька версій мотивів: громадську/політичну діяльність, особисту неприязнь і можливий “російський слід”.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі пішов з життя відомий фотограф і спелеолог.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: