Skip to content

Дніпро готовий до опалювального сезону на 60 %: для енергоефективності замінюють підземні теплотраси та ізоляцію 

Супрун Юлія

у Дніпрі готуються до зими

Дніпро продовжує підготовку до нового опалювального сезону, яку місто розпочало одразу, як завершили минулий. Нині активні роботи тривають в Індустріальному районі, передає “Наше місто”.

На одній із локацій йде заміна підземних теплотрас, які є ключовими компонентами інфраструктури, що забезпечує теплом містян. Протягом року ці системи працюють на повну потужність. Однак довгий час експлуатації та корозія можуть призвести до втрат ефективності і навіть аварій. Регулярна ревізія дозволяє вчасно виявляти і виправляти потенційні проблеми та пошкодження.

У Дніпрі готуються до зими
У Дніпрі готуються до зими
У Дніпрі готуються до зими. Фото: Дніпровська міськрада

Тут до початку ремонту провели усі необхідні підготовчі заходи: розкрили підземні теплотраси, демонтували плити та старі труби. Після цього вже встановили приблизно 800 метрів нової труби. Завдяки цьому у будинки дніпрян якісніше подаватиметься опалення, не буде ризиків прориву. На сьогодні по місту замінили вже 21,6  км теплових мереж, що становить 60 % від запланованих робіт на цей рік, – розповів директор КП «Теплоенерго» Дніпровської міської ради Андрій Клименко, який 21 липня є черговим по місту. 

директор КП «Теплоенерго» Дніпровської міської ради Андрій Клименко
Директор КП «Теплоенерго» Дніпровської міської ради Андрій Клименко. Фото: Дніпровська міськрада
У Дніпрі готуються до зими
Оновлення ізоляції наземних труб. Фото: Дніпровська міськрада

Він також перевірив завершення робіт з ізоляції наземної теплової мережі. 

На одній із ділянок цього району вже завершили ізоляцію труб. Тут замінили майже 600 м. Це сучасна ізоляція, яка дозволить економити енергоресурси взимку і мінімізує тепловтрати. Загалом по всьому місту в рамках підготовки до опалювального сезону 2024-2025 рр. відновленню підлягають близько 26 км мереж. Станом на сьогодні виконано роботи на 60 %, – розповів Андрій Клименко. 

Він також додав, ізоляцію відновлюють не лише на територіях котелень, а й за пропозиціями, що надходять від містян. Складається план з обсягами та адресами, і за сприятливих погодних умов фахівці виконують дані роботи. На сьогодні місто готове до нового опалювального сезону на 60 %.

Нагадаємо, раніше ми писали, як Дніпро готується до опалювального сезону

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: