Site icon Наше Місто

У Дніпрі шахраї крали гроші з банківських рахунків загиблих бійців ЗСУ: що вирішив суд

В Днепре мошенники воровали деньги с банковских счетов погибших бойцов ВСУ: что решил суд

В суді Дніпра відбулося засідання у справі шахраїв, які крали гроші з карток загиблих українських воїнів. Зловмисники орудували в морзі, де викрадали документи та телефони загиблих. Змінюючи паролі, вони отримували доступ до банківських рахунків військових і знімали з них всі заощадження. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Окрім цього, шахраї оформлювали на загиблих онлайн-кредити, а потім знімали й ці кошти. Наразі двоє підозрюваних перебувають під вартою. Під час судового засідання вони намагалися вийти під заставу.

У лютому, під час боїв за Бахмут, загинув 23-річний Данило Маслюк. Його мати розповіла, що їм повернули телефон сина без сім-картки. Після похорон батьки отримали дзвінок з СБУ. Їм повідомили, що з рахунків сина зникли гроші.

Людмила вважає, що у злочинній схемі було задіяно набагато більше людей, ніж затриманих.

Айтівець – це Михайло Ульман. Нині він на лаві підсудних. Свою провину визнав, але намагався запевнити суддів, що не знав чиї телефони він розблоковує.

Поряд з Ульманом інший підозрюваний – працівник моргу Сергій Кургушев. Подивитися в очі шахраям прийшла сестра загиблого військового Олександра. Коли Світлана їхала на похорон рідної людини, їй прийшло сповіщення, що телефон загиблого активувася. Саме в цей день злодії крали гроші.

На суді адвокати обох підсудних просили суд відпустити їхніх клієнтів під заставу.

У своїй промові прокурор нагадав, що Ульман вже має судимість і може переховуватися від слідства.

Колегія суддів вирішила відмовити Михайлу Ульману у внесенні застави. Він залишиться під вартою. Сергію Кургушеву суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до другого вересня. Він може внести заставу у розмірі понад 2 мільйони грн.

Нагадаємо, зловмисники привласнили майже півтора мільйона гривень, які належали понад двадцяти загиблим захисникам України.

https://youtu.be/CMeE-ZI9YMI?si=6lEz7flzK3dSJffl

Раніше ми писали, шахраї придумали нову схему виманювання грошей у дніпрян: як не потрапити на гачок.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version