Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Учениця дніпровського ліцею набрала 800 балів на НМТ: як готувалася та куди вступає

випускниця Дніпровського ліцею №111 Софія Головко.

Учениця дніпровського ліцею № 111 Софія Головко склала Національний мультипредметний тест на максимальні 800 балів. Дівчина показала найкращий результат у Дніпрі. Вона розповіла журналістам “Наше місто” про те, як готувалася та куди вступатиме. 

Софія проходила тестування з чотирьох предметів: українська мова, математика, історія України та українська література. 

-Я почала готуватися з вересня минулого року. Мала на меті набрати не менше 180 балів з кожного  предмету. Не прагнула набрати 200 з усіх предметів, зізнається Софія. – Після складання тестів я побачила цифри на екрані. Поряд була інструкторка, яка сказала, що у мене найвищій бал з математики. Всі результати я записала на папірець. 

Софія зізнається, що не зразу усвідомила, що має найвищі бали з усіх предметів. 

Софія читає книжки саме українською

– Коли вже йшла до особистих речей, зрозуміла, що маю 200 балів з усіх предметів. Тоді я розплакалася, – пригадує дівчина. – Моя мама була в шоці, коли побачила, що я вийшла з екзамену заплакана. Вона не думала, що дитина, яка отримала 200 балів по всім предметам, може вийти з екзамену у сльозах. Але вона в мене вірила, як і уся родина. Тому дуже зраділа такому результату. Почала усім телефонувати, розповідати, що я розумничка. 

В ліцеї також пишаються своєю ученицею. 

выпускница Днепровского лицея №111 София Головко.
Вчитель української мови та літератури Олександра Сало

– Коли я дізналася, що Софія набрала по 200 балів з усіх предметів, це був такий приємний шок. Пишаюся нею, чесно, – сказала вчитель української мови та літератури Олександра Сало. –  А щодо підготовки, у нашій школі було організовано курси, діти відвідували їх поза уроками, це безкоштовно. А вже на уроках намагалися більше проходити тестів, щоб потім для них не було несподіванок. Намагалися дати більше практики. Ми робимо все можливе зі свого боку, але багато залежить від дітей. 

Дівчина розповідає, що ретельно готувалася, приділяючи кожному предмету максимум часу. З радістю дає поради тим, хто здаватиме НМТ у наступному році.

-Майбутнім випускникам я б порадила не хвилюватися. Бо знаю, що це багатьом знизило бали. Потрібно концентруватися на завданнях і виконувати їх. Не варто інтенсивно готуватися до екзаменів вже з літа. Достатньо почати з вересня. Додам, що набагато легше, коли ви в 11 класі повторюєте те, що вивчили раніше, ніж коли ви вчите все заново. Якщо приділяти навчанню достатньо часу і практикуватися, виконувати тести з минулих років, то ви складете на хороший бал.

Софія планує вступити в Києво-Могилянську академію на спеціальність “українська філологія”.

-Я дуже люблю українську мову. З дитинства помічала, що мені подобається читати книжки саме українською, – пригадує дівчина. – Коли почалось повномасштабне вторгнення, я повністю перейшла на українську мову. Вже понад два роки не спілкуюся російською. В мене прокинувся інтерес і до української літератури, це мені близько і я хочу з цим пов’язати своє життя.

Софія була відмінницею з першого класу. Дівчина впевнена, що природні здібності зіграли свою роль. 

-У моєї прабабусі була феноменальна пам’ять. Мені також легко дається запам’ятовування інформації. Але звісно, нічого цього не було б без праці. Я наполегливо вчилася. Вірю, що інші діти також, якщо добре працюватимуть, зможуть досягти мети, – резюмувала Софія. 

Фото Володиимра Федорищева.

Читайте також: Як у лікарні швидкої допомоги Дніпра рятують хворих з інсультами.

Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Освіта, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: