Skip to content

Не міг ходити, а тепер пересувається без палиці: як захисник проходить реабілітацію у Дніпрі

Реабілітація у Дніпрі

Дмитро – 45-річний захисник України, який з перших днів повномасштабного вторгнення відстоював кордони країни. Зараз чоловік бореться за одужання після інсульту, що стався на полі бою. Детальніше про це – в матеріалі «Наше місто».

Дмитро ніс службу на прикордонні. Виконував бойові завдання у Бучі, Ірпені, Маріуполі. Був і на Запорізькому, Донецькому, Луганському напрямках.

 – За цей насичений бойовий шлях у мене 12 контузій. Я вже жартую, що як 12 стільців. Я ж з Одеси! Без жартів нікуди, — додає Дмитро.

Проте, на нулі в оборонця стався інсульт. Військові медики швидко евакуювали його до Дніпра.

Защитник проходит реабилитацию
Захисник проходить реабілітацію у Дніпрі

-Я нічого не пам’ятаю з того дня. Я й себе не пригадував. Відняло ліву сторону. Ходити не міг. Тоді мене перевели на реабілітацію до цього центру. Далі уже почалась велика робота із психологами, фізичними терапевтами, ерготерапевтами. Коли потрапив сюди, не міг пересуватися. Нині ходжу без палиці. Усе завдяки роботі професіоналів, — розповідає захисник.

Одне з найсучасніших відділень цього напряму в Україні.

Цей реабілітаційний центр у Дніпрі — одне з найсучасніших відділень цього напряму в країні. Для кожного пацієнта індивідуальна програма, за якою разом працює мультидисциплінарна команда.

-Пацієнт мав скарги на невпевненість під час ходи, була порушена статична та динамічна рівновага, до того ж слабкість нижніх кінцівок. Нині ми працюємо над витривалістю пацієнта й самостійністю. Він дуже вмотивований і робить навіть надможливе від себе, — прокоментувала фізична терапевтка Анна. 

Допомагають Дмитру у реабілітації й пацієнти цього центру.

-У мене іноді є провали у пам’яті. Але мені допомагає щоранку пригадувати, де я, мій сусід по палаті, — ділиться військовий.

Сусід Дмитра, Олександр, також проходить реабілітацію після поранення, отриманого внаслідок авіабомбардування.

Фото: ДМР.

Читайте також: Як захистити тварин у спеку і не зашкодити порадами з Тік-току.

Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: