Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Купити у Дніпрі вентилятори без електроенергії: скільки коштують та як обрати

Купити у Дніпрі вентилятори без електроенергії: скільки коштують та як обрати

Літня спека може стати справжнім випробуванням як вдома, так і на роботі. Температура у регіонах України досягає 40 градусів. До всього цього додаються стабілізаційні відключення електроенергії, через які використання кондиціонерів чи інших приладів для охолодження значно ускладнюється. Тому великою популярністю наразі користуються портативні акумуляторні вентилятори. Такі прилади дозволяють охолоджуватися навіть під час відключення світла, адже акумулятор дозволяє деякий час працювати без підзарядки. Як правильно обрати такі вентилятори та скільки вони наразі коштують, – розповість «Наше Місто».

Вентилятор на акумуляторі – це те, що допоможе охолодитися у будь-яких умовах. Завдяки своїм, як правило, компактним розмірам і легкій вазі, цей пристрій може стати незамінним помічником. Його легко можна встановити на будь-яку плоску поверхню або тримати в руці.

Портативні вентилятори працюють на потужному акумуляторі, що забезпечує безперебійну роботу. Маленькі та менш потужні вентилятори можуть працювати 2-4 години, а більш потужні – понад 8 годин. Таким чином, пристрій ідеально підходить для використання вдома, в офісі або на вулиці.

Загалом акумуляторні вентилятори різняться за ціною, розмірами, потужністю та кількістю годин автономної безперебійної роботи.

У популярному інтернет-магазині найдешевший акумуляторний вентилятор коштує 99 гривень. Він має зручний розмір – близько 16 сантиметрів у довжину, що дозволяє легко поміститися у сумочку чи рюкзак. Проте, такі пристрої мають мінус: час роботи без підзарядки – до 1 години. Далі вентилятор можна підключити через USB-кабель до повербанка, ноутбука чи до мережі, якщо, звичайно, є світло. Такий вентилятор може працювати й під час зарядки.

Купити у Дніпрі вентилятори без електроенергії: скільки коштують та як обрати

Заплативши трошки дорожче – 149 гривень, можна отримати портативний вентилятор довжиною 10 сантиметрів, який може працювати від 2 до 8 годин. Все залежить він швидкості обертання лопастей – на найпотужнішій швидкості буде працювати 2 години без підзарядки, а на найслабшій – 8 годин.

Середньою ціною для непоганого варіанту портативних вентиляторів на акумуляторі є 442 гривні. Залежно від налаштування швидкості, температури в приміщенні та рівня вологості вентилятор, як заявлено в інтернет-магазині, може працювати від 3 до 12 годин. Серед особливостей – прилад також має підсвітку.

Купити у Дніпрі вентилятори без електроенергії: скільки коштують та як обрати

Найдорожчою пропозицією серед акумуляторних вентиляторів є настільний прилад, достатньо великого розміру. Такий вентилятор коштує 11 206 гривень та може безперебійно працювати до 17 годин без підзарядки. Його діаметр — 33 сантиметри.

Приблизно ж стільки годин буде працювати подібний вентилятор, але який є меншим за діаметром та коштує дешевше. За 7 703 гривні можна придбати охолоджувач розміром 23 сантиметри в діаметрі.

Купити у Дніпрі вентилятори без електроенергії: скільки коштують та як обрати

На що також треба звернути увагу при виборі вентилятора

Потужність та продуктивність

Потужність вентилятора означає кількість електроенергії, яку він споживає. Вища потужність забезпечує інтенсивніший потік повітря, але також збільшує витрати енергії. Натомість продуктивність вентилятора вимірюється об’ємом повітря, що пристрій може перемістити за певний час. Саме від цього показника залежить, наскільки добре вентилятор охолоджує кімнату. Таким чином, вентилятор може мати високу потужність, але низьку продуктивність через аеродинамічні втрати, тертя або невдалу конструкцію лопатей.

Важливість лопатей: розмір, кількість, форма

Кількість, розмір та форма лопатей впливають на ефективність та рівень шуму вентилятора. Пластикові лопаті зазвичай менш шумні, ніж металеві. Форма лопатей має забезпечувати хороший забір повітря та мінімальний опір. У звичайних вентиляторах зазвичай використовується від 3 до 6 лопатей. Вентилятор з великими та широкими лопатями менше шумить і краще охолоджує, ніж компактні моделі.

Рівень шуму

Рівень шуму вентилятора залежить від типу, розмірів, кількості лопатей, конструкції та якості складання. Однак найсуттєвіше впливає потужність пристрою: чим потужніший вентилятор, тим більше шуму він видає. У технічних характеристиках пристрою зазвичай вказується рівень шуму, оптимальний показник якого становить 25-30 Дб.

Знаючи ці основні критерії, ви зможете обрати вентилятор, який найкраще відповідатиме вашим потребам, забезпечуючи комфорт та ефективне охолодження.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як перед сном охолодити кімнату, якщо немає світла.

Читайте також: Японський кондиціонер без електрики: як охолодитися, коли немає світла.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: