Site icon Наше Місто

У Дніпрі боржникам можуть не подати тепло в опалювальний сезон

Борг дніпрян за опалення сягнув колосальної суми – 1 мільярд 424 мільйони гривень. На комунальному підприємстві “Теплоенерго” закликають абонентів розрахуватися за спожиті послуги та не накопичувати борги, адже від цього залежить безперебійна робота підприємства та своєчасний початок опалювального сезону, повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу.

“Хоча порівняно з березнем 2024 року борг зменшився на 300 мільйонів гривень, його сума все ще залишається дуже великою”, – підкреслив заступник директора КП “Теплоенерго” Дніпровської міськради Володимир Білан. “Від своєчасної оплати за послуги залежить робота підприємства. Зараз ми активно готуємося до опалювального сезону, проводимо ремонти, готуємо котельні та теплопункти, аби вчасно розпочати сезон. На це все потрібні кошти. Тому закликаємо містян не нехтувати боргами, а погасити їх, аби отримувати тепло з початком опалювального сезону.”

Водночас, розуміючи складну ситуацію в країні, “Теплоенерго” пропонує боржникам укласти договір реструктуризації – сплачувати заборгованість рівними частинами.

“Звичайно, ми розуміємо, яка складна ситуація в країні. Тому завжди йдемо назустріч нашим абонентам, які мають борги, і пропонуємо укласти договір реструктуризації. Тобто сплачувати рівними частинами. Для цього потрібно звернутися до Центру обслуговування абонентів КП “Теплоенерго” за адресою: вул. Королеви Єлизавети II, 15-А. З початку року з нашим підприємством боржники уклали 189 договорів реструктуризації на суму 4,9 мільйона гривень”, – зазначив Володимир Білан.

За його словами, сплата боргів убезпечить споживачів від судового позову та примусового стягнення боргу. З початку року “Теплоенерго” подало до суду на злісних боржників 284 позови на загальну суму майже 14 мільйонів гривень.

“Нагадуємо, що наприкінці минулого року держава скасувала мораторій на відключення боржників від комунальних послуг. А відтак – ми маємо право це робити. Ситуація з боргами вкрай критична. Деяким будинкам можемо не подати тепло в опалювальний сезон”, – наголосив Володимир Білан.

Зверніться до Центру обслуговування абонентів КП “Теплоенерго” за адресою: вул. Королеви Єлизавети II, 15-А, щоб укласти договір реструктуризації або погасити борг.

Читайте також: Можуть арештувати грошові рахунки: КП «Дніпроводоканал» звернулося до боржників.

Категорія: Влада, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version