Skip to content

Можуть арештувати грошові рахунки: КП «Дніпроводоканал» звернулося до боржників

КП «Дніпроводоканал» звернулося до боржників - Наше Місто

6 травня 2023 набув чинності Закон України від 11 квітня 2023 року № 3048-IX, відповідно до якого внесено зміни до Закону України «Про виконавче провадження» та фактично поновлено арешти коштів боржників у разі відкритих щодо них виконавчих проваджень за рішеннями судів. Наслідком даного нововведення, перш за все, є блокування банківських карток та заборона вчинення видаткових операцій по ним (окрім операцій в розмірі не більше 2-х мінімальних заробітних плат по одній із наявних у боржника банківських карток та лише після звернення до державного або приватного виконавця з відповідною заявою). Про те, як ці зміни стосуються абонентів-боржників КП «Дніпроводоканал», розповіла начальниця управління «Водозбут» КП «Дніпроводоканал» Ольга Дробчак, повідомляє сайт «Наше місто».

Також, даним законом поновлено можливість стягнення відсуженої заборгованості боржника із зарплати шляхом направлення постанови про виконавче провадження на адресу роботодавця.

 «У боржників, на яких «Дніпроводоканал» подав до суду, і той задовільнив позов, можуть арештувати грошові рахунки до цілковитого погашення заборгованості. Але, як вже було зазначено, людина може користуватися сумою у дві мінімальні заробітні плати. Тому закликаємо мешканців не доводити ситуацію до суду, а сплачувати борги чи укладали договори на реструктуризацію, тобто сплачувати заборгованість частинами. На сьогодні дніпряни перед підприємством завинили 625 млн грн. За період воєнного стану борги збільшилися удвічі», – зазначила начальниця управління «Водозбут» КП «Дніпроводоканал» Ольга Дробчак.

Можуть арештувати грошові рахунки: КП «Дніпроводоканал» звернулося до боржників

Представниця «Дніпроводоканалу» також повідомила про зміни у законодавстві щодо послуги водопостачання та водовідведення. Раніше Постановою Кабміну № 412 (від 05.04.2022) під час нарахувань споживачам плати за спожиті послуги дозволялось приймати показники приладів обліку, термін обов’язкової повірки яких припадав на період воєнного стану.

«Із 4 червня нинішнього року набирає чинності нова Постанова Кабміну № 440, за якою згадана умова обмежена територіальністю. Дніпропетровська область, зокрема м. Дніпро, не у зоні бойових дій і не є окупованою територією, а відтак – звертаємося до мешканців міста з проханням повіряти прилади обліку відповідно до дат, зазначених у технічній документації», – додала Ольга Дробчак.

Категорія: Війна, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: