Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Приватизація Дніпровського протезного заводу: Фонд держмайна озвучив зобов’язання покупця

Супрун Юлія

приватизація Дніпровського протезного заводу

Фонд державного майна України відповів на запит видання “Наше місто” щодо приватизації державного комерційного підприємства «Дніпропетровське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство». ФДУ підтвердив, що Дніпровський протезний завод включений до Переліку об’єктів соціально-культурного призначення, що підлягають приватизації.

Приватизація об’єктів малої приватизації здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна», Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації та визначення додаткових умов продажу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.05.2018 No 432 (із змінами), інших законодавчих та нормативно-правових актів, – йдеться у відповіді на запит.

Повноваження щодо здійснення заходів з підготовки до продажу та продажу Об’єкта покладено на Регіональне відділення Фонду по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Відповідно до частини четвертої статті 15 Закону об’єкти соціально-культурного призначення приватизуються з умовою збереження профілю діяльності.

В умовах продажу вказано, що повинен забезпечити покупець від дати переходу права власності:

  • збереження профілю діяльності державного комерційного підприємства «Дніпропетровське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство» протягом 10 років;
  • погашення протягом 6 (шести) місяців боргів із заробітної плати т перед бюджетом у розмірі, що складеться на дату переходу права власності на об’єкт приватизації;
  • недопущення звільнення працівників з ініціативи покупця чи уповноваженого ним органу (за винятком вчинення працівником дій, за які передбачено звільнення на підставі пунктів 3, 4, 7 та 8 частини першої статті 40 та статті 41 Кодексу законів про працю України) протягом шести місяців від дати переходу права власності.
відповідь Фонду Держмайна на запит журналістів
відповідь Фонду Держмайна на запит журналістів
відповідь Фонду Держмайна на запит журналістів

Нагадаємо, раніше ми писали, чому і навіщо продають державний протезний завод у Дніпрі. 

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: