Skip to content

У Дніпрі жителі багатоповерхівки страждають від нашестя щурів

Ксенія Куземко

Навала щурів. У Дніпрі розвелися зграї гризунів біля багатоповерхівки

На проспекті Богдана Хмельницького, 6 у Дніпрі вже близько двох років мешкають щури. Ці шкідники облаштували домівку в норах біля сміттєвих баків, звідки й роблять вилазки на навколишню територію. Інколи щури забираються до людей у підвали, лякаючи місцевих жителів. Важливо пам’ятати, що щури є переносниками небезпечних захворювань, таких як холера, туберкульоз, лептоспіроз та інші. Про це повідомляє «Наше місто» з посилання на ДніпроTV.

Жителі будинку на проспекті Богдана Хмельницького страждають від нашестя щурів. Гризуни влаштували собі справжнє “розкішне” лігво біля одного з під’їздів. Місцева жителька Світлана розповідає, що через щурів вона навіть боїться вийти на лавку біля будинку, адже гризунів тут просто кишать.

“Криси тут жахливі, не лише біля смітника, а й далі. Я сиджу, а вона прибігла сюди просто на клумбу, у квіти. Це взагалі! Ходять, як коти. У під’їзді вилазять прямо з ями з підвалу і дорогу тобі перебігають, як положено”, – розповіла дніпрянка Світлана.

Леонід поділився історією про те, як у минулому році його атакував щур. Він зазначив, що після того, як сусідка завела мисливських собак, кількість гризунів, які бігали до під’їздів, значно зменшилася.

“Вони зі смітника в підвал бігають. Ніхто не нападає, бо жінки тримають собак (2 такси), і вони виходять, як тільки бачать їх, гавкають і все, немає тієї щури”, – сказав дніпрянин Леонід.

Проблема зі щурами триває вже майже півтора роки. Голова ОСББ каже, регулярно труїть щурів.

“Травимо вже 2 місяці, раз на тиждень, а люди сміття викинути не можуть. Їх майже не залишилося, ще пару тижнів потравлю і їх вже не буде. Місяць 1,5 назад вона ще була, бігала, не лякаючись машин, а машини її просто давили”, – зазначив голова ОСББ Георгій.

Отруту закидують прямо до нір щурів, бо хвилюються, щоб місцеві коти та собаки не з’їли яду та не отруїлися.

Раніше ми писали, у Дніпрі щури заполонили будинок на Перемозі.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: