Site icon Наше Місто

У Дніпрі в позашкільному закладі освіти встановлюють вікна, які були вибиті внаслідок ракетних обстрілів

У Дніпрі в позашкільному закладі освіти встановлюють вікна, які були вибиті внаслідок ракетних обстрілів

У будівлі Міського палацу дітей та молоді за адресою вул. Набережна Перемоги, 5 вибуховою хвилею було пошкоджено близько 80 штук скла у вікнах. До цього вже було відновлено більшу частину вікон. Тому наразі у закладі тривають роботи зі встановлення. Черговий по місту Сергій Луденський перевірив, як проходить встановлення вікон, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Станом на сьогодні вже замінили скло у коридорах, у кабінетах, на головному вході та закінчується заміна у паркетній залі. Загалом це близько 214,45 квадратних метрів скла. Також для встановлення вікон був залучений підйомний кран. Під час чергування будуть вставлятись 2 великих скла.

«Після ракетного обстрілу 29 грудня 2023 року, 29 березня 2024 року та 27 квітня 2024 року у будівлі Міського палацу дітей та молоді за адресою вул. Набережна Перемоги, 5 вибуховою хвилею було пошкоджено близько 80 штук скла у вікнах, деякі з них – унікальні вітражі, пам’ятки культури, яким більше 30 років. Але попри неодноразовість пошкоджень вікон у закладі, ми відновлюємо все, аби дітки мали змогу продовжувати займатися», – розповів Сергій Луденський, в. о. департаменту молодіжної політики та національно патріотичного виховання Дніпровської міської ради.

Оскільки фасад будівлі вже застарілий, то у віконних рам відбулась усадка та деформація, що привело до ускладнень встановлення.

«Не в кожному місці була можливість застосувати підйомну спецтехніку, тому в деяких ділянках скло піднімалось ручним підйомним механізмом. Також у нашому закладі зараз проводять роботи щодо заміни аварійних частин трубопроводу. Старі іржаві труби замінюємо на більш сучасні», – зазначила Альона Шульга, директорка КЗПО «Міський палац дітей та молоді» ДМР.

Фото: прес-служба міськради.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі внаслідок ракетної атаки 8 липня вибито 140 вікон.

Читайте також: Дніпро позбувається амброзії: у місті знайшли екологічний спосіб боротьби.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Фотогалерея

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version