Site icon Наше Місто

Засновниця Protez Hub заявила про несвоєчасність приватизації протезного заводу у Дніпрі

Керівниця Protez Hub висловила свою думку з приводу приватизації Дніпровського протезного заводу

Фонд держмайна України виставив на приватизацію єдиний майновий комплекс Дніпропетровського експериментального протезно-ортопедичного підприємства (ДЕПОП). Журналісти “Наше місто” поспілкувались з засновницею Protez Hub та дізнались її думку з цього приводу.

Керівниця Protez Hub Антоніна Кумка наголосила, що галузь протезування є критично важливою, адже повертає до функціонального життя захисників, значна частина з яких продовжують боронити країну. 

  • Дніпровське протезно-ортопедичне підприємство щороку виготовляє понад 1200 якісних протезно-ортопедичних виробів. Зокрема, складні біонічні протези. Йдеться про лідера галузі, успішного державного виробника з ефективною командою фахівців, стаціонаром та всіма необхідними потужностями, – підкреслила Антоніна Кумка. 

На думку Антоніни Кумки, підприємство рентабельне та конкурентоспроможне. До того ж, підтримки міжнародних благодійників не бракує.

  • За приблизними підрахунками, завод виробляє під 20% усієї протезної продукції в Україні, – повідомила Кумка. – Вони не лише успішно витримують конкуренцію з приватними представниками ринку, а й використовують новітні технології та виконують навіть найскладніші види протезування кінцівок. Dnipro Protez один з небагатьох виробників серед державних і приватних провайдерів, який надає послуги зi складного протезування (відсутність двох та більше кінцівок). 

За словами Антоніни Кумки, умови аукціону, який проводить Фонд державного майна, не передбачають збереження потужностей та робочих місць. Тож, жодних гарантій, що підприємство та фахівці зможуть продовжити роботу після продажу, немає. Це означає, що не лише виготовлення нових, а й обслуговування готових протезів — під питанням.  

-Приватизувати Dnipro Protez зараз — поставити під удар захисників, які потребують протезування чи обслуговування вже наявного протезного виробу. Відповідно до Наказу 249-Н від 20.05.2024 Міністерства соціальної політики України, підприємству Dnipro Protez підтверджено статус як критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, – резюмувала Антоніна Кумка.

Фото: “Наше місто” та з відкритих джерел.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Фонд держмайна України під час війни продає протезний завод у Дніпрі за трохи більше 100 млн грн.

Категорія: Важливо, Інтерв'ю, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version