Site icon Наше Місто

Бронювання від мобілізації в Україні 2024: хто може отримати у липні і як це зробити

Бронювання від мобілізації в Україні 2024: хто може отримати у липні і як це зробити

На липень військовозобов’язані громадяни, які працюють на певних посадах в органах державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних та слідчих органах, можуть розраховувати на бронювання. Це стосується держслужбовців категорії “А”, працівників патронатних служб держорганів, керівників обласних, районних та міських адміністрацій, – пише «Наше Місто» з посиланням на Інспекцію з питань праці та зайнятості населення  Дніпровської міської ради.

Працівники ДСНС, Нацполіції, Офісу генпрокурора, судової системи також підпадають під дію цього рішення. Окрім того, бронь можуть отримати працівники підприємств, критично важливих для функціонування Сил оборони, економіки країни та життєдіяльності населення. Відзначимо, що не більше 50% від загальної кількості військовозобов’язаних можуть бути заброньовані, за винятком підприємств військово-промислового комплексу, де дозволено бронювати до 100% співробітників, і 90% для ДСНС та Нацполіції.

Викладачі, вчителі та наукові працівники вищих і фахових закладів, які мають науковий ступінь, також можуть отримати бронювання. Відстрочка для викладачів університетів без наукових ступенів не передбачена, тоді як шкільні вчителі можуть отримати бронь без наукового ступеня.

Для отримання відстрочки освітянам потрібно подати довідку з навчального закладу про займану посаду та розмір частки ставки (не менше 0,75), а викладачам університетів – диплом про науковий ступінь.

Як забронювати працівника

Для бронювання працівників від призову необхідно:

Подати форму можна через портал “Дія”, який наразі знаходиться на етапі бета-тестування. Незабаром ця функція стане доступною для громадськості, дозволяючи керівникам компаній вибирати співробітників для бронювання без зайвих клопотів.

За даними Мінекономіки, станом на початок цього тижня в Україні від мобілізації заброньовано близько 600 тисяч громадян, проте ця цифра постійно змінюється.

Нагадаємо, раніше ми писали: Чи можуть призвати військовозобов’язаного, який подав документи на відстрочку: відповідь експертів з Дніпра.

Читайте також: Мобілізація в Україні 2024: як студентам оформити відстрочку.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version