Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Як аквапарки Дніпра працюють в умовах відключення світла і тривог

Аквапарки Дніпра 2024 - Наше Місто

У Дніпрі функціонують два повноцінні аквапарки – Happy day на правому березу і SKY на лівому, які під час війни для багатьох дніпрян стали альтернативою поїздкам на море. Вони продовжують працювати попри повітряні тривоги та відключення світла. Яка цінова політика у цих аквапарках, що вони можуть запропонувати своїм відвідувачам та як працюють під час відключень електроенергії, розповість «Наше місто».

Аквапарк SKY

Аквапарк знаходиться на Лівому березі, за адресою: вул. Березинська, 2. Поряд розташований дитячий центр. Територія не велика, але пропонує різні види відпочинку. Дитячі й дорослі гірки, два басейни – для малечі та спільний, більш великий. Інструктори, одягнені у сині футболки, уважно стежать за відвідувачами. На території їх достатньо, тому з приводу безпеки можна не хвилюватися. Туалети чисті та доглянуті.

Серед зручностей вам пропонують матраци для шезлонгів, рушник можна тільки придбати. Такі обмеження діють з часів пандемії, тому рушничок варто завчасно взяти з собою.

Під час повітряної тривоги з гучномовців лунає попередження та прохання іти до безпечного місця. Поряд розташоване мобільне укриття та школа. Якщо ви залишилися, то на катання з гірок варто почекати, в цей час вони не працюють.

З собою заборонено брати їжу та напої. Можна обрати щось з меню. За словами працівників аквапарку найбільш популярними є комплексні страви та гриль меню. Дивимося, що по цінах. Бургер меню, до якого входять сам бургер та картопля фрі коштуватиме 250 грн. За 450 грамів курячих нагетсів ви заплатите 180 грн. Прямо біля басейну можна влаштувати імпровізований “відпочинок на шашликах” – куряча перзола, печериці й лаваш з сиром коштуватимуть 860 грн.

Аквапарки Дніпра 2024 - Наше Місто
Кафе майже порожнє

Тетяна відвідує аквапарк разом зі своєю 7-річною донькою: “Мені подобаються низькі ціни та зручне розташування. Гірок малувато, але доньці подобається. Головне, що все основне для відпочину є, і нам цього достатньо”.   

Але від деяких страв та катання на гірках вимушено треба буде відмовитися через відключення світла. З підключенням генератора робота продовжується, так само і фільтрація води, що відбувається щовечора.

До аквапарк SKY зручно добиратися жителям Індустріального та Амур-Нижньодніпровського районів. Територія розрахована максимум на 250 відвідувачів, тому перед поїздкою у вихідний варто зв’язатися з адміністрацією. У будні дні вільних місць достатньо.

Happy day

Найбільший аквапарк Дніпра знаходиться за адресою: Набережна Перемоги 37-Д. Велику територію умовно можна поділити на три великі зони: басейн, гірки та зона відпочину. Розмаїття справді велике, але для діток розрахована тільки невелика кількість низьких гірок, на інші тільки з дорослими. Інструкторів багато, штат доповнюється на вихідні. Кожен з них має при собі аптечку першої допомоги, на території також розташований медпункт. Фільтрація води відбувається зранку та ввечері.

Для компаній в аквапарку пропонують оренду альтанок, на 4 та 10 людей. Таке задоволення обійдеться вам від 3000 до 5500 грн, вартість вища у вихідні дні. Врятуватись від пекучого сонця можна у кафе.

Аквапарки Дніпра 2024 - Наше Місто

Страв та напоїв дуже багато, що вимагає часу на вивчення асортименту. Офіціант Олександр ділитися своїм враженням: “Найбільш популярні піци та страви на мангалі. Часто замовляють просто коктейлі й прохолодні напої. Також у нас є кальян, який коштує від 510 до 560 грн за годинку паління”. Класична «Маргарита» коштує в аквапарку 320 грн, а за 250 грамів шашлику зі свинини треба буде викласти 468 грн. З собою можна брати тільки пляшку води, все інше замовляти в кафе аквапарку.

У разі відключення світла частина меню буде не доступна. Всіма іншими функціями можна користуватися без обмежень. Після оголошення повітряної тривоги можна пройти до укриття аквапарку.

Дмитро зі своїми друзями відпочиває в аквапарку не вперше: “Кожні вихідні приїжджаємо сюди, катаємося з гірок, як діти кричимо, такі всі веселі. Ціни нормальні, меню дорогувате, але ми тут заради емоцій”.   

Якщо ви забули рушник із собою, його можна взяти в оренду за 200 грн, 300 грн треба додати як заставу, яка потім буде вам повернута. На м’якенький матрац розраховувати не варто. Хоча місця достатньо, і в будні, і у вихідні.

Happy day зручний для містян, що живуть на правому березі, зокрема у центрі міста або на набережній. Територія розрахована на 2500 людей, простора, зі зручною інфраструктурою, проте на гірки треба буде постояти в черзі.

Аквапарки Дніпра 2024 - Наше Місто

Загалом у журналістів «Наше місто» склалося позитивне враження про обидва аквапарки, кожен з них продовжує працювати у непростий військовий час, за відключень світла і частих повітряних тривог.

Серед плюсів аквапарку SKY можна виділити нижчі, ніж в Happy day, ціни на товари кафе і бару, матраци для шезлонгів та низьку завантаженість. Це місце ідеально підходить для сімей з маленькими дітьми. Для більш старших діток може бути нуднувато, оскільки гірок малувато. Барне меню не різноманітне, але основних страв вистачить для цілої компанії. Найближче укриття за межами аквапарку, тому навряд чи хтось буде туди іти.

В Happy day гірок значно більше, на деяких з них спускатися страшнувато, хоча це частіше зупиняє дорослих, ніж дітей. Меню, зокрема, барне, різноманітне,  зацікавить справжніх гурманів. Хоча явним недоліком є відсутність матраців. Наявність особистого укриття – плюс, але прохання перечекати там тривогу тільки рекомендаційне. Під час нашого відвідування лунала повітряна тривога в обох аквапарках. Оповіщення лунає з гучномовців, на певний час музика зупиняється, проте відвідувачі продовжують купатися, не звертаючи увагу на тривогу. 

Під час вибору аквапарку звертайте увагу на те, що потрібно саме вам. В обох аквапарках налагоджена робота в разі відключень світла. Працюють генератори, і хоч з деякими обмеженнями, але більшість функцій залишаються доступними.

Автор: Олександр Гладуш, фото «Наше місто».

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: