Skip to content

Як врятуватися від спеки: поради лікаря з Дніпра

як отримати максимум від сонця без шкоди для здоров’я

Цей і наступний тиждень, за прогнозами синоптиків, будуть у Дніпрі доволі спекотними. В Укргідрометцентрі  повідомляють, що на початку липня Україна стала однією із найспекотніших країн Європи. Тому ми запитали в лікаря одного з медичних закладів Дніпра, як врятуватися від палючих сонячних променів.

-Інтенсивність сонця найвища з 11:00 до 16:00 години. Тому в цей час потрібно знаходитись у приміщеннях, або у затінку, – попередила лікар-дерматолог Ірина Вікторівна. – Якщо вам потрібно в спекотний період перебувати на вулиці, шукайте дерева чи якісь намети. Навіть, якщо ви впевнені, що крем захистить вашу шкіру, то не виключений сонячний удар.

Спекотне літо
Парасолька захистить від спеки

Лікарі радять вибирати одяг з натуральних тканин, не нехтувати капелюхами. Вони прикривають обличчя та шию, створюючи захисну тінь. Ще одна порада – носити сонцезахисні окуляри, які блокують ультрафіолетове випромінювання. Вони допоможуть захистити не лише повіки, а й тонку шкіру навколо очей. Для відпочинку на природі, найкраще взяти із собою щільну пляжну парасольку. 

Якщо вам з дитиною довелося перебувати на вулиці у спекотну погоду, дотримуйтесь декількох простих правил. Надягніть на малюка капелюх із широкими полями та сонцезахисні окуляри. Давайте дитині багато пити води, щоб уникнути зневоднення. 

Cезон активного сонця
Ірина Вікторівна, лікар-дерматолог однієї з лікарень Дніпра.

-Дітям рекомендується застосовувати сонцезахисні креми з шестимісячного віку. А до цього дитину не можна виносити під прямі сонячні промені. Я спостерігала випадки, коли діти перебувають на пляжах у обідню спеку навіть без панамок. Мами вважають, що вони чинять правильно, але насправді це дуже шкодить дітям, – резюмувала Ірина Вікторівна.  

Спекотне літо
Спекотно і домашнім улюбленцям

Не забувайте потурбуватися і про домашніх улюбленців. Коли котам і собакам спекотно, у них зникає апетит, вони стають мляві, а їхнє дихання важчає. Тому гуляти з ними на вулиці краще зранку або ввечері. Також беріть додаткову воду для улюбленця. 

Фото Валерія Кравченка та з відкритих джерел.

Читайте також: У Дніпрі встановлено новий температурний рекорд за більше ніж 120 років спостережень

Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: