Skip to content

Виселення переселенців з шелтера: чим завершився гучний скандал у Дніпрі

Виселення переселенців з шелтера: чим завершився гучний скандал у Дніпрі

265 людей та 65 тварин, які оселились у шелтері, облаштованому волонтерами, ледь не втратили прихисток. ВПО з 12 міст України намагались виселити, адже будівля, де вони проживали, несподівано опинилась у власності Фонду державного майна. Чим завершився скандал – дізнавалися журналісти ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

Після місяців невизначеності та боротьби, завдяки втручанню волонтерів, ЗМІ та урядових чиновників, ситуацію з виселенням переселенців вдалося вирішити. Фонд держмайна погодився надати шелтеру договір оренди.

«Починаючи з 5-го числа, розпочинається процедура його укладання, отримується пакет документів, підписується договір і вже буде укладено нарешті договір оренди. 10-11 липня, я сподіваюсь, ми нарешті завершимо цю процедуру», – повідомляє начальниця регіонального відділення фонду держмайна Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської області Ганна Камлик.

Віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук також відвідала цей шелтер. Вона пообіцяла подальшу підтримку, зокрема, компенсацію витрат на комунальні послуги та допомогу з підготовкою дітей до нового навчального року.

«Ми, як уряд, маємо можливість через постанову 261 компенсувати їм витрати на комунальні. ОВА їх подає, тому чекали угоди. Ми компенсуємо, це наше міністерство компенсує, і вони тоді з людей не стягують плату за комунальні. З’явилася ідея звернутись до ЮНІСЕФ, щоби діти, які готуються до школи, мали необхідні рюкзачки, а в рюкзачках все необхідне для того, щоб розпочати навчальний рік. Ми говоримо зараз про співфінансування, тому що дійсно їм самим ви бачите як важко», – сказала Ірина Верещук.

Офіційне підписання договору оренди приміщення очікується найближчим часом. Близько 300 переселенців, які знайшли притулок у Дніпрі, можуть зітхнути з полегшенням, адже їм не доведеться знову шукати нове місце для проживання.

Нагадаємо, раніше ми писали: Соцвиплати, субсидія на житло і грошова допомога: які зміни чекають переселенців з 1 липня.

Читайте також: У Дніпрі переселенці з Маріуполя готуються до новосілля.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: