Skip to content

У Дніпропетровській області помітили водяного скорпіона

У Дніпропетровській області помітили водяного скорпіона - Наше Місто

Незвичайну комаху помітили жителі Дніпропетровської області у місцевих водоймах. Це водяні скорпіони – хижі клопи, які небезпечні для дрібних тварин та можуть завдати неприємностей людям, пише «Наше місто».

Водяний скорпіон, або Nepidae, належить до сімейства водяних клопів і мешкає у прісних водоймах, де майже немає течії. Їх можна побачити на поверхні води, адже вони нерідко піднімаються, щоб поповнити запаси кисню.

Ці хижаки здатні годинами безшумно чекати на свою здобич, а потім хапати її чіпкими лапами та вбивати смертоносним укусом. Укус водяного скорпіона схожий на бджолиний, але больові відчуття менш інтенсивні. Місце укусу може сильно почервоніти, а у деяких людей виникає алергічна реакція.

Прісноводні скорпіони мають сірувато-бурий окрас, а їхнє черевце іноді буває яскраво-червоним. Розмір цих комах може досягати 4,5 сантиметрів.

Існує понад 230 видів водяних скорпіонів, і вони поширені по всьому світу. В Україні їх можна зустріти у водоймах на всій території країни.

Якщо ви помітили водяного скорпіона, не варто намагатися його впіймати. Ці комахи неагресивні до людей, але можуть боляче вжалити, якщо відчують небезпеку.

Поради:

  • Не заходьте у водойми босоніж, якщо там є водяні скорпіони.
  • Не чіпайте цих комах руками.
  • Якщо вас вкусив водяний скорпіон, прикладіть до місця укусу холодний компрес та зверніться до лікаря, якщо з’явиться алергічна реакція.

Читайте також: У Дніпрі помітили одну з найбільших бджіл у світі, яка будує житло міцними щелепами.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: