Skip to content

Як військовозобов’язаним дізнатися про штраф від ТЦК та чи можна його оскаржити

Як військовозобов’язаним дізнатися про штраф від ТЦК та чи можна його оскаржити

З посиленням мобілізації в Україні зростає й ризик отримання штрафів для тих, хто нехтує правилами. Тепер за неявку до територіальних центрів комплектування (ТЦК) або ігнорування повісток громадянам можуть загрожувати штрафи від 17 000 до 25 500 гривень. Як дізнатися про штраф від ТЦК та чи можна його оскаржити, – розповість «Наше Місто» з посиланням на ТСН.

Військовозобов’язані громадяни України, які не дотримуються правил мобілізації, такі як невиконання вимоги прибути за викликом до ТЦК або ігнорування повістки, можуть бути оштрафовані.

Як перевірити, чи є у вас штраф

  • Візит до ТЦК. Найпростіший спосіб – особисто звернутися до ТЦК за місцем обліку. Там вам нададуть інформацію про наявність штрафу та, за потреби, копію постанови.
  • Реєстр виконавчих проваджень. Перевірте, чи внесено дані про ваш штраф до реєстру. Це можна зробити онлайн на сайті [видалено недійсну URL-адресу].
  • Мобільний додаток “Дія”. У розділі “Сервіси” знайдіть інформацію про відкриті виконавчі провадження, де можуть бути й штрафи від ТЦК.

Чи можна оскаржити штраф від ТЦК

Якщо ви впевнені, що не порушували правил мобілізації, ви маєте право оскаржити штраф у суді. Зробити це можна протягом 10 днів з моменту винесення постанови.

Як оскаржити штраф:

  • Подайте адміністративний позов до суду за місцем реєстрації або за місцем розташування ТЦК.
  • У разі пропуску 10-денного строку, подайте заяву про його поновлення.

Не ігноруйте повістки та своєчасно оновлюйте дані у ТЦК, щоб уникнути штрафів та проблем з законом.

Нагадаємо, раніше ми писали: Чи можуть призвати військовозобов’язаного, який подав документи на відстрочку: відповідь експертів з Дніпра.

Читайте також: Чи можуть співробітники ТЦК без поліції затримувати і доставляти громадян до Територіального центру комплектування.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: