Skip to content

67 пошкоджених багатоповерхівок і будинків у приватному секторі: мер Дніпра про отримання допомоги та відновлення

67 пошкоджених багатоповерхівок і будинків у приватному секторі: мер Дніпра про отримання допомоги та відновлення

Внаслідок чергового нічного обстрілу російськими військами пошкоджено 67 багатоповерхівок та будинків у приватному секторі Дніпра. Також постраждали школа та дитячий садок. Загалом вибито 469 вікон, пошкоджено кілька дахів. Міський голова Борис Філатов повідомив, як отримати допомогу та подати заяву на відновлення житла, – пише «Наше Місто».

У Дніпрі активно допомагають постраждалим внаслідок ракетної атаки. Міський голова Дніпра ще раз розповів, як працює механізм отримання допомоги та відновлення.

 Для того, аби подати заявку на відновлення, необхідно:

  • Написати заяву до поліції: це необхідно для того, аби вас офіційно визнали постраждалими.
  • Подати заявку на участь у державній програмі “єВідновлення”: програма надає фінансову допомогу на ремонт пошкодженого житла.
  • Звернутися до пунктів районних адміністрацій: фахівці допоможуть з оформленням необхідних актів і документів. Як повідомляє Філатов, їх завжди розгортають біля місць обстрілів.

«Також зверніть, будь ласка, увагу, що райадміністрації – це місцеве самоврядування! І разом з обласною військовою адміністрацією ми працюємо, щоб кожен постраждалий в будь-якому (!) випадку отримав необхідні кошти. Тож, якщо не вийде з «єВідновленням», матеріальну допомогу виплатить Місто», – додав він.

Якщо ж постраждало будь-яке незареєстроване майно, (гаражі, прибудови, сараї, літні курні тощо) місто звʼяже із благодійними фондами, що можуть надати на це компенсацію.

«Або ж ми забезпечимо вас плівкою, шифером та іншими будматеріалами. Бо ані мерія, ані обласна військова адміністрація, ані уряд не залишать вас сам на сам із цією бідою. Навіть якщо вам ніколи розбиратися, хто, де і за що відповідає», – каже мер Дніпра.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі у школі №140 працює штаб для надання допомоги постраждалим від ракетної атаки 1 липня.

Читайте також: Про вибух попередив собака: дніпрянка про наслідки нічної атаки і жах, який пережила.

Фото: Валерій Кравченко.

Категорія: Важливо, Війна, Влада, Новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: