Skip to content

Невидимий фронт: як бойові медикині з ТрО Дніпра рятують життя на передовій

Невидимий фронт: як бойові медикині з ТрО Дніпра рятують життя на передовій

На тлі жорстоких боїв та щоденних викликів війни, часто лишаються непоміченими ті, хто рятує життя на полі бою – бойові медикині. Їхня робота складна, небезпечна та надзвичайно важлива, адже саме від їхніх рішучих дій та професіоналізму залежить життя поранених. Історію бойових медикинь розповіли на фейсбук-сторінці 108-ї окремої бригади ТРО, – пише «Наше Місто».

Зараз, у спекотні літні дні та з мінливою обстановкою на фронті медики 108-ї бригади територіальної оборони несуть свою щоденну вахту, рятуючи життя українських бійців. Як розповів Анатолій Шкіньов у фейсбуці бригади, нещодавно їм надійшла чергова тривожна звістка: ворожий FPV-дрон завдав удару по позиціях українських військових на “нулі”, поранивши декількох бійців.

Начальник медичної служби батальйону Олександр, відомий під бойовим псевдо “Док”, негайно вживає заходів. Він з’ясовує деталі поранень, маршрут евакуації та обирає найкращий варіант, щоб якомога швидше дістатися до поранених.

Тим часом три жінки-медики, які перебувають на чергуванні, без вагань кидаються до роботи. Вони одягають бронежилети, готують медикаменти та збирають все необхідне для надання допомоги у польових умовах, у самому епіцентрі небезпеки.

“Док” розуміє, що ситуація критична і кожна хвилина на рахунку. Він приймає рішення їхати в зону бойових дій сам, разом з водієм медичного транспорту.

«Так… так, мені доведеться спуститися в самий низ. Поїду медеваком, заберу всіх і одразу на стабік, тому що час втрачати не будемо», – говорить «Док».

Жінки-медики засмучені, адже вони також прагнуть допомогти своїм побратимам. Проте, вони розуміють наказ і згуртовано готуються до роботи на стабілізаційному пункті, куди згодом будуть доставлені поранені.

“Хто вони? Звідки? Звідки в них стільки мужності і відваги?” – запитує себе автор публікації, вражений самовідданістю та героїзмом цих жінок.

Відповідь чітка: вони – українські героїні, які щодня, ризикуючи своїм життям, рятують життя інших. І хоча про їхні подвиги часто не говорять так гучно, як про подвиги чоловіків на полі бою, їхній внесок у перемогу України неоціненний.

На щастя, завдяки злагодженій роботі медиків, евакуація поранених того дня пройшла успішно. Їх доставили на стабпункт, де їм надали всю необхідну допомогу.

Історія цих жінок – лише один із багатьох прикладів героїзму українських медиків, які на передовій роблять все можливе, щоб зберегти життя захисників нашої країни.

Фото: Фейсбук-сторінка 108-ї окремої бригади ТрО.

Нагадаємо, раніше ми писали: Змайстрував справжній трон: історія військового з ТрО Дніпра, який навіть на фронті займається улюбленою справою.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: