Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У центрі Дніпра розквітло лавандове поле

У центрі Дніпра розквітло лавандове поле - Наше Місто

Біля Дніпровського академічного театру опери та балету розквітла справжня лавандова феєрія. Це місце наразі є дуже популярним для фотосесій як серед дніпрян, так і гостей міста, пише «Наше місто».

Цьогоріч лаванда зацвіла особливо пишно, чаруючи своїм ніжним ароматом та фіолетовим різнобарв’ям. Фото на фоні мальовничих кущів лаванди стають справжніми хітами в соціальних мережах.

Однак, на жаль, не всі цінують красу, яку створили працівники комунальних служб. Деякі відвідувачі фотозони зривають гілочки лаванди, завдаючи шкоди цій ніжній рослині. Важливо пам’ятати, що лаванда, яка росте у скверах, парках та зелених зонах міста, не призначена для збору. Зриваючи квіти, ви не лише шкодите рослинам, але й порушуєте правила благоустрою міста.

Довідка:

Лаванда – це багаторічна рослина з родини губоцвітих. Її батьківщиною вважається Середземномор’я. Лаванда має приємний, солодкий аромат з гірчинкою. Її використовують у медицині, косметології та парфумерії. Лаванда має заспокійливий, спазмолітичний, антисептичний та протизапальний ефект.

Читайте також: Відпочинок та гармонія з природою: сквер Прибережний у Дніпрі наче магнітом притягує тисячі людей.

Фото: Валерій Кравченко.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: