Skip to content

У Дніпрі ще 7 підприємств зменшили заборгованість з виплати зарплат

У Дніпрі ще 7 підприємств зменшили заборгованість з виплати зарплат

Сьогодні в Інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради відбулося чергове засідання комісії з погашення заборгованості з виплати зарплат та пенсій, а також платежів до бюджету Дніпровської міської територіальної громади, – передає «Наше Місто» з посиланням на Інспекція з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради.

У засіданні взяли участь представники ДПС у Дніпропетровській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, Дніпровської філії Обласного центру зайнятості, Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок, Регіонального відділення Національної служби посередництва та примирення та інші.

З початку року завдяки роботі комісії погашено боргів з виплати зарплат на 130 мільйонів гривень. Наразі в місті заборгованість мають 14 підприємств, з яких 2 державні, 2 комунальні, 8 приватних та 2, що перебувають у стадії банкрутства.

Протягом останнього місяця 7 з цих 14 підприємств зменшили заборгованість на майже 7 мільйонів гривень.

Всі боржники зобов’язані до 22 липня надати графіки погашення заборгованості з виплати зарплат та пенсій на 2024 рік. Їм також доручено щотижня звітувати про вжиті заходи і виплачену заборгованість.

Під час засідання критикувалися підприємства, які порушують трудове законодавство, зокрема виплачуючи зарплату меншу за мінімальну (14,5 тис. грн) або у розмірі менше середньої по Дніпропетровській області.

Податківці очікують від таких підприємств детального звіту і нагадали, що мораторій на перевірки знято. Крім того, податкова служба має право щомісяця вносити зміни до плану-графіку планових та позапланових перевірок підприємств, які мають ознаки порушень прав працюючих, а також податкових надходжень.

Керівникам підприємств рекомендовано проаналізувати причини, що стримують погашення боргів, та розробити заходи з їхнього усунення. У разі невиконання рекомендацій стосовно порушників трудового законодавства у частині виплати зарплат, їхньої мінімізації буде активізовано претензійно-позовну роботу.

Нагадаємо, раніше ми писали: Чи можуть співробітники ТЦК без поліції затримувати і доставляти громадян до Територіального центру комплектування.

Читайте також: До 80 тис. грн на місяць: ТОП найбільш високооплачуваних вакансій у Дніпрі.  

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: