Skip to content

У Дніпрі на Запорізькому шосе невідомі влаштовують нічні перегони

У Дніпрі на Запорізькому шосе невідомі влаштовують нічні перегоди

Вершники апокаліпсиса – так називають жителі Запорізького шосе мотоциклістів, які регулярно влаштовують перегони на дорозі. Вони мчать, наче навіжені, і люди зізнаються, що їм страшно, бо рев моторів нагадує звук шахедів. Однак, вплинути на власників залізних коней не можуть. Тим часом статистика ДТП у Дніпрі через перевищення швидкості – невтішна. Подробиці про нічні перегоди дізнавалися журналісти ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

Запорізьке шосе у Дніпрі стало місцем для перегонів, що призводить до частих аварій і небезпечної їзди. Місцеві мешканці скаржаться на гучний шум від моторів. У багатьох будинках відчинені вікна і люди намагаються спати. Одна з мешканок Дніпра, Анна, написала у соцмережах, що такі забавки сильно заважають їй та іншим мешканцям.

«На годиннику 23:31, а перегони по Запорізькому шосе тривають. Звук, явно, перевищує допустимі ДБ. Вікна відчинені, багато хто спить. Шуму в нашому житті достатньо. Мені цікаво: чи є совість у цих гонщиків?», – пише дніпрянка Анна.

Мешканці району хоч і звикли до екстремалів, втім іноді, кажуть, лячно. Часто здається, що то не мотоцикл їде, а летить дрон.

«Надмірний рівень шуму на вулиці це недоречно типу у нічний час в будь-якому випадку, під час повномасштабного вторгнення типу вже 3 рік війни це 100 не те що треба чути, не те що хочеться чути», – ділиться один з мешканців Дніпра.

Максимальна допустима швидкість руху у Дніпрі для автомобілів та мотоциклів у межах міста становить 50 км/год. За порушення цих правил передбачено значні штрафи.

«Так за це можна отримати штраф, це грубе правопорушення, але раджу всім водіям відноситись до цього з точки зору що це не тільки грубе правопорушення, а ще це збільшення швидкості може пришвидшити ваші шанси потрапляння у ДТП», – каже Микита Немʼятий, автор проєкту реформи з безпеки дорожнього руху.

Проте, складається враження, що штрафи багатьох водіїв не лякають. Тільки за 2023 рік у Дніпрі сталось понад 200 ДТП через перевищення швидкості.

Нагадаємо, раніше ми писали: В Україні введуть електронні квитки в автобусах і електротранспорті.

Читайте також: Ціни на бензин та автогаз: де дешевше заправитися у Дніпрі.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: