Skip to content

Не витримало серце: помер відомий дніпровський археолог, який боронив Україну

Фото з особистого архіву Володимира Ходаса

У Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Яворницького повідомили трагічну новину – зупинилося серце їхнього співробітника, видатного археолога і науковця Володимира Ходаса. Чоловік з самого початку повномасштабного вторгнення росії служив у війську, повідомляє «Наше Місто».

Володимир працював у музеї з 2001 року. Відділ археології отримав географа, спелеолога, фотографа, кресляра, промислового альпініста, помічника капітана яхти, музиканта в одній особі. Предметом наукових інтересів Володимира стала доба бронзи. Однак, він проводив розвідки, в тому числі, і на пам’ятках доби Середньовіччя, серед яких варто згадати гончарний центр “Балка Канцерка”. Певний час Володимир очолював відділ археології, який є міцною музейною родиною, об’єднаною спільними цінностями та досвідом польових виїздів.

З початком повномасштабної російської агресії проти України Володимир долучився до лав Захисників нашої держави. Служив у підрозділі з логістики. Дуже пишався і по-доброму хизувався своїм шевроном з колесом перед музейниками.

«Наші захисники не є сталевими і броньованими. Інколи, приїжджаючи додому з фронту, вони відчувають проблеми зі здоров’ям, а інколи ось так неочікувано, як Володимир помирають від тих проблем, які довгий час ігнорувалися в ім’я виконання бойових завдань», – розповіли співробітники Героя.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Володимира.

Нагадаємо, раніше ми писали: «Чи бачать небеса котів»: як в одній книзі письменники з Дніпра та всієї країни розповіли про війну, життя, ЛГБТ та смерть.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Новини Культури Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: