Skip to content

Захисник з Дніпра, який втратив на війні ногу, готується взяти участь в «Іграх нескорених»

Захисник з Дніпра, який втратив на війні ногу, готується взяти участь в «Іграх нескорених»

Дніпрянин Андрій отримав перше поранення ще під час Іловайського бою. Він захищав країну у 2014 році та продовжив з початком повномасштабного вторгнення. Тоді він вдруге отримав серйозну травму – на Донеччині Андрій підірвався на міні. Та попри травми, чоловік не здається і навіть брав участь у “Іграх нескорених”. Історію воїна розповіли журналісти ДніпроTV, – пише «Наше Місто».

Настільний теніс – улюблене дозвілля Андрія, коли з’являється така можливість. Це вже не перша його реабілітація, адже бойові травми дають про себе знати. Шлях воїна розпочався у 2014 році, коли він добровольцем пішов до батальйону “Дніпро-1”.

“Перше поранення було ще в 2014 році. Під час виходу з Іловайська отримав два кульові поранення (2 і 3 кулеметні черги), переніс 6 операцій та тривалу реабілітацію. Одне з поранень стало причиною осколкового ушкодження хребта”, – розповів військовослужбовець Андрій.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, разом з ветеранами Дніпро-1 чоловік приєднався до Національної гвардії України. Друге поранення він отримав під час бою на Донецькому напрямку, коли йому відірвало частину стопи.

Андрій розповів, що 2 грудня 2022 року отримали інформацію про загиблих українських військових. Без зволікань вирушили на місце події, але, на жаль, не досягли мети. Під час пошуків він підірвався на міні. Після реабілітації чоловік вже встиг з’їздити на “Ігри нескорених”.

“Моє найбільше досягнення — настільний теніс — 4 місце”, – ділиться він.

Зі служби чоловік не звільнився, хоча міг би це зробити. Тому нині працює над тим, щоб покращити свій фізичний стан та позбутися болю.

“Він дуже мотивований, виконує всі складні завдання. У нього значно зросла сила та функціональні можливості. Він вже повністю самостійний. Проте, є деякі моменти, над якими ми будемо й далі працювати, щоб він був ще більш функціональним, краще себе відчував і не відчував болю”, – зазначив асистент фізичного терапевта Микита.

Андрій ділиться, що хоче ще раз взяти участь в “Іграх нескорених”, тому викладається на заняттях на всі сто.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі захисник, який на війні втратив ногу, вперше в Україні отримав посвідчення водія категорії С1.

Читайте також: Потрапив під обстріл та вижив: історія 24-річного військового з Дніпра, який ледь не втратив ногу.

Категорія: Відео, Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: